Каспер Рууд достигна 1/8-финалите на турнира от Големия шлем -

...
Каспер Рууд достигна 1/8-финалите на турнира от Големия шлем -
Коментари Харесай

Рууд е на 1/8-финал, макар да загуби сет срещу непретенциозен китаец

Каспер Рууд доближи 1/8-финалите на шампионата от Големия шлем - Ролан Гарос, откакто завоюва дуела си с Джъджън Джан в четири сета - 4:6, 6:4, 6:1, 6:4, за близо два часа и 40 минути игра.

71-ият в света китаец стартира въодушевено и проби подаването на финалиста от предходната година още в първия му сервис гейм. Норвежецът обаче се окопити и върна брейка в осмия гейм, единствено с цел да бъде продънен още веднъж от азиатеца. Джан имаше компликации при затварянето на сета на свое подаване, само че избави три точки за връщане на пробива и по този начин поведе в резултата. Китайският гений имаше три шанса за пробив при започване на втория сет, само че Рууд се възвърне и след спечелването на сервис гейма си, осъществя брейк. Джан го върна мигновено, само че позволи нов в десетия гейм, който постави точка на разногласието във втората част. В третата Рууд бе решителен и даде единствено един гейм на противника. Четвъртият сет бе оспорван и решен от един-единствен брейк, който пристигна в петия гейм и бе на сметката на Рууд.

Така четвъртият в света си обезпечи място в осминафиналната фаза, като статистиката от срещата сподели извънредно изравнени сили - двамата приключиха с по шест аса и по три двойни неточности, като вкараха и по 67% първи сервис. В добавка, Джан и Рууд завършиха с по 39 уинъра, само че разликата пристигна в непредизвиканите неточности - там китаецът направи осем повече от норвежеца.

В 1/8-финалите финалистът от 2022 чака първенеца от Женева Николас Джари от Чили или американеца Маркос Хирон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР