Каспър Рууд започна трудно прехода от твърди кортове към клей,

...
Каспър Рууд започна трудно прехода от твърди кортове към клей,
Коментари Харесай

Барселона: Рууд не срещна трудности срещу американски младок на старта!

Каспър Рууд стартира мъчно прехода от твърди кортове към клей, откакто позволи загуба в трети кръг на Мастърса в Монте Карло. Норвежецът не съумя да покаже най-хубавото от играта си върху алената настилка, само че през тази седмица получава опция да се реваншира на конкуренцията в Барселона. Световният номер 7 по време на днешния ден излезе на корта за дуела си от втори кръг в Каталуния, където го очакваше американската вяра Брандън Накашима.

Сервисът не функционираше на нужното равнище в хода на срещата и за двамата състезатели, което предразполагаше голям брой благоприятни условия за посрещачите и разумно брейкболите бяха постоянно срещано събитие. Рууд на моменти се осланяше на по-големия си опит, което му оказа помощ да завоюва точките във значимите мигове и справедливо се поздрави с успеха след 6:3 6:2. Във етапа на осминафиналите за носителя на седем трофеи от Тура следва да срещне спечелилия от конфликта противопоставящ Александър Бублик и Емил Руусувори.

Двубоят имаше мъчно начало на начален удар за двамата тенисисти, като грешките не им бяха непознати и те си размениха по един пробив. Норвежецът пръв съумя да се отърси от нежелания старт на мача и внезапно повиши равнището, с цел да си обезпечи брейк задатък в шестия гейм. Рууд последователно постановяваше своето движение, което се оказа прекомерно високо за младия му съперник и при личен сервис вторият подложен в схемата завоюва откриващия сет.

Силната серия на вицешампиона от Мастърса в Маями продължи и в началните минути на втората част, като на бърза ръка той осъществя нов пробив и бе на финалната права към успеха. Веднъж наложил превъзходството си международният номер 7 не можеше да бъде спрян, като с втори брейк лиши конфликта от конспирация в оставащите моменти до края и реализира знаков триумф.

Back at it
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР