Каспър Рууд за поредна година не остави отпечатък в хода

...
Каспър Рууд за поредна година не остави отпечатък в хода
Коментари Харесай

Без капка милост: Рууд профуча през шампиона от 2019-а за 63 минути и е на финал в Гщаад!

Каспър Рууд за поредна година не остави отпечатък в хода на тревния сезон, като самият той дефинира зелената настилка за по-подходяща за голф, в сравнение с за тенис. С отминаването на Уимбълдън и упованието за началото на американското турне още веднъж настана това време от сезона, когато клей конкуренциите от по-ниските серии са на респект, а както добре знаем, точно в този интервал преди 12 месеца норвежецът завоюва три поредни трофеи, пристигнали на шампионатите в Бостад Гщаад и Кицбюел. При отбраната на първия от трофеите си, единствено преди седмица, международният номер 5 преклони глава още в откриващия кръг, но за сметка на това се показва повече от чудесно в швейцарския град към този миг и след два чисти триумфа откри място във етапа на полуфиналите, където в среща за място на финала го очакваше първенецът от 2019-а година Алберт Рамос-Виньолас.

Сблъсъкът се разви надалеч от упованията за сериозна борба, откакто испанецът бе изцяло обезвреден във всеки един аспект на корта от страна на Рууд, който вероятно изигра един от най-хубавите си мачове за годината и се поздрави с успеха за единствено 63 минути игра - 6:2 6:0. В мача за купата за първенеца, който ще опита да отбрани оценката си, следва тежко тестване в лицето на спечелилия от 2018-а година и намиращ се в серия от 12 следващи победи Матео Беретини.

Норвежецът още от откриващите минути на дуела загатна, че изпитва забележителен комфорт на корта в Гщаад и не се поколеба да нападна, което му донесе голям брой дивиденти, подкрепени от ранен пробив задатък. Рууд продължи все по този начин безпогрешно да развива играта си при всеки комфортен миг и привидно усетил, че Рамос-Виньолас не съумява да откри верния метод в ударите си, то станахме очевидци на втори брейк за международния номер 5, а с това и дебютният сет бе присъединен в актива му.

В паузата сред сетовете дъждът в швейцарския град провокира леко закъснение на подновяването на играта, но това по никакъв метод не промени статуквото на корта и първенецът се представяше със забележително самочувствие при старта на втората част, заради което на бърза ръка поведе с 4:0. Рууд след това изцяло обезкуражи испанеца, който е прочут като един от най-хубавите клей експерти в Тура, с цел да му,,върже геврек ", печелейки последните 8 гейма в мача по пътя към финала в Гщаад, където през утрешния ден ще търси отбрана на купата си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР