Каспър Рууд взе своя сладък реванш от Холгер Руне за

...
Каспър Рууд взе своя сладък реванш от Холгер Руне за
Коментари Харесай

Нов мач, но идентична развръзка: Рууд спря устрема на Руне в скандинавското дерби на РГ!

Каспър Рууд взе своя сладостен реванш от Холгер Руне за провалянето си на Мастърса в Рим и записа първата си победа над тенисист от топ 10 от предишния ноември насам, с което за втора поредна година намира място във финалната четворка на Ролан Гарос. Днешната скандинавска борба представяше повтаряне на четвъртфинала им отпреди 12 месеца в Париж и въпреки в този момент силите да изглеждаха изравнени, то настоящият вицешампион в шампионата изигра един от най-хубавите си мачове за сезона и пречупи по-младия си сътрудник още веднъж в четири сета, нуждаейки се от 2 часа и 44 минути на корта, с цел да го стори - 6:1 6:2 3:6 6:3.

По този метод международният номер 4 се трансформира в последният тенисист, класирал се за полуфиналната фаза във френската столица, като в опит да изравни достижението си от предходната година и още веднъж да бъде част от мача за купата на Откритото състезание на Франция ще премери сили с Александър Зверев, против който има една победа в три конфликта.

Началото на дуела бе нерешително и за двамата скандинавци и до момента в който Рууд съумя да ограничи проблемите си в границите на единствено един гейм, в който отрази
два брейкбола, то шестият подложен продължи да бърка голословно и допускайки две двойни неточности в откриващото си подаване за мача, то пробивът в актива на по-високоранкирания тенисист не закъсня. Датчанинът пък по никакъв метод, даже минимално, не се доближаваше до нивото, на което бяхме привикнали да го следим в хода на клей сезона и въпреки че се разписа в резултата, отстоявайки началния си удар от обстановка 0:40, то неточностите в играта му прогресивно се увеличаваха с всяка минала минута и миналогодишният вицешампион без да би трябвало да прави нещо изключително, с изключение на да държи топката в корта, отмъкна още веднъж сервиса на по-младия си сътрудник и се поздрави с триумфа в дебютния сет.

Стартът на втората част се оказа надалеч от оптимистичен за Руне, който по този начин и не можеше да откри ритъма в играта си, като грешките в представянето му изобилстваха и за похлупак на всичко, то младежът заби топката в мрежата от смач на празен корт, с което бе официализиран следващият пробив на международния номер 4. Същевременно норвежецът остана извънредно концентриран върху личния си проект за мача и не се влияеше от проблемите на противника си, като с безупречните си дейности от главната линия последователно затягаше обръча към врата на по-младия си сътрудник, който имаше своите моментни проблясъци, само че надалеч не показваше нещо, с което да заплаши лидерската позиция на съперника си.

Съотношението на силите пък беше още по-добре онагледено от страна на Рууд в идващите минути от сета, когато затвърди убеждението, че се намира в страхотна спортна форма и експлоатира съмненията на международния номер 6, с цел да реализира втори брейк и скоропостижно дублира водачеството си в общия резултат на съревнованието.

Началото на третата част беше напът да протече изцяло съгласно упованията на база видяното до момента, откакто миналогодишният финалист доближи брейкбол още в дебютния гейм на досегашния младеж и се намираше на единствено точка разстояние от това да направи решителната крачка към успеха в мача. Изправен до стената, Руне резервира нужния самоконтрол и най-сетне загатна за своя сервис, с помощта на който оцеля, като след стореното получи сериозна доза подтик в играта си и уинърите от ракетата му " заваляха ".

Шестият подложен с всяка минала точка очевидно придобиваше все по-голяма убеденост в себе си, че към момента нищо не е изцяло изгубено и откакто избра да играе на ръба на риска, търсейки невиждано печеливш удар, то самоотвержеността му се оправда и първият пробив на сметката на датчанина в мача беше реалност - 2:0. Оттам насетне дуелът стана доста по-интригуващ и публиката незабавно, както се очакваше, застана зад тила на Холгер в желанието си да го въодушеви към завръщане в конфликта, при което всички странични фактори донесоха своето позитивно въздействие върху датчанина, който лимитира неточностите в нивото си и докара сета до сполучлив край в своя изгода, увеличавайки престоя си на корта.

 С настъпването на четвъртата част точно едно от най-доверените оръжия за Руне в лицето на началния му удар го изостави, откакто в границите на дебютните си два гейма той пласира едвам 28 % от първите си сервиси, което разреши на норвежеца да взима рано самодейността в разиграванията, които ловко ръководеше от вездесъщия си форхенд, преди да нанесе завършващо отиграване. Подобно стичане на събитията накара международния номер 4 да импровизира и той прибегна към късите топки, в чието осъществяване липсваше нужната изпипаност и след неточност на по-нискоранкирания тенисист от сходен тип удар, то Каспър поведе с пробив - 3:1.

Последвалият гейм на миналогодишния финалист пък представляваше на процедура фундаменталният миг за бъдещия успех на четвъртия подложен, откакто той се завърна в резултата от 15:40 чрез поредност от страхотни разигравания, приключили с негов триумф, при което затвърди преднината си и насочи своето внимание само към крайния триумф. Световният номер 6 пък значително оставаше зависим на страстите си и в старанието си да е нападателен още веднъж се завърна към многочислените неточности в своето показване, като въпреки и да избави два мачбола на личен сервис, то по никакъв метод не наруши стремежа на Рууд, който довърши започнатото в своето подаване и подпечата успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg