Каспър Рууд винаги е имал репутацията на успешен играч на

...
Каспър Рууд винаги е имал репутацията на успешен играч на
Коментари Харесай

В повторение на финала от РГ: Рууд взе реванш от Джокович и е финалист в Монте Карло!

Каспър Рууд постоянно е имал репутацията на сполучлив състезател на клей. Въпреки това, норвежецът в никакъв случай не е записвал мач против визиите, а в дуела си против Новак Джокович всичко изглеждаше в интерес на международния номер 1, който до момента в никакъв случай не е губил сет против скандинавеца. Днес обаче е денят, който Рууд вечно ще запомни, като на полуфинала в Монте Карло той показва здрави нерви против Джокера и в близо 140-минутна драма надделя именития сърбин с 6:4, 1:6, 6:4. На финала той ще срещне Стефанос Циципас, който през днешния ден по-рано пречупи Яник Синер в мач, с спорно стичане на събитията.

Рууд наложи високо движение на игра и възползвайки се от всяко свободно пространство, което сърбинът оставяше, съумя да поведе с пробив още в първия гейм на срещата. Въпреки сложната обстановка, в която международният номер 1 се намираше, при 2:1 той бе покрай това да играе за равнене на резултата в сервиса, възползвайки се от грешките, които започваха да се натрупат на сметката на скандинавеца. Въпреки това, мощната игра от началния удар избави Рууд от евентуален пробив в този трагичен гейм и по този начин освен резервира преднината си, само че и още в идващия гейм усили преднината си на два пробива, в резултат на намаленото равнището на игра у двукратния първенец в Монте Карло. При 4:1 обаче историята от Ролан Гарос преди съвсем година бе мачът да се повтори. Темпото, което Рууд наложи в първите минути се загуби, грешките му бяха налице и по този метод популярният сърбин съумя да понижи изоставането си до един пробив. Въпреки този противен за норвежеца миг, той не позволи поврат и бе на единствено един гейм от спечелването на първия сет. Още при 5:4 от личен сервис, Рууд сподели здрави нерви и с резултат 6:4 съумя да запише първия си извоюван сет над Джокович, чак в шестата им среща посред им.

Вторият сет стартира доста по-добре, като и двамата ни предложиха дълги разигравания и въпреки. Въпреки физическите проблеми, които му се обаждаха, Джокович освен не изглеждаше подготвен да отстъпи на съперника си, само че и вдигаше темпото си на игра с всеки минал миг. Ключов бе вторият гейм, като тогава се отвори първата му опция за пробив, от която сърбинът незабавно се възползва по най-хубавия метод. Играта на Рууд започваше да се разпада, както във физически, по този начин и в психически аспект, като тя бе провокирана от въодушевената такава на сърбина, който доста усъвършенства всеки аспект от играта си. Разпадът у норвежеца си пролича най-много в шестия гейм, когато позволи три следващи двойни неточности. Впоследствие доста по-увереният Джокович изравни резултата в сетовете с резултат 6:1 във втория.

Въпреки пагубната втора част за Рууд, норвежецът се активизира в последния сет. Тенисът, който полуфиналистите демонстрираха бе най-високо от началото на мача, предлагайки ни вълнуващи разигравания. Със доста по-вдъхновена и изчистена игра, Рууд съумя да осъществя ранен пробив. Норвежецът резервира водачеството до 4:1, но тъкмо тогава играта му още веднъж стартира да се разпада. На другия полюс бе Джокович, който подсети на най-хубавия си тенис тъкмо в този сериозен за него миг, а в седмия гейм, съумя да осъществя с пробив на 0. Въпреки превъзходството, която сърбинът наложи в идващите три гейма, норвежецът не изглеждаше подготвен да отстъпи на именития си съперник и завоюва гейм от началния си удар, който го задържа в играта. Този миг се оказа значим, така при 5:4 Рууд сподели забележително самообладание и имаше три мачпойнта пред себе си. Макар и с сърбинът да бе засилил сервис играта си, то тъкмо при 30:40, международният номер 1 позволи двойна неточност и по този метод Каспър Рууд ознаменува най-голямата победа в кариерата си!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР