Каспър Рууд трябваше да потрепери в откриващия си мач на

...
Каспър Рууд трябваше да потрепери в откриващия си мач на
Коментари Харесай

Миналогодишният финалист избегна изненадата: Рууд пречупи световния №154 след сериозна битка

Каспър Рууд трябваше да потрепери в откриващия си мач на тазгодишния US Open, само че макар компликациите, откри място във втория кръг на шампионата. Миналогодишният финалист в Ню Йорк имаше привидно тежката задача да се изправи против квалификанта Емилио Нава, който впечатли с играта си в хода на целия конфликт, но по-големият опит на норвежеца си сподели думата и той се поздрави с триумфа след 3 часа и 17 минути - 7:6(5) 3:6 6:4 7:6(5).

С това международният номер 5 подпечата класирането си за втория стадий във Flushing Meadows, където ще срещне Жижен Жан, който в 5-сетова драма пречупи Джей-Джей Уулф на старта, като скандинавецът и непоставеният тенисист към този момент се изправиха между тях по-рано тази година на Ролан Гарос, когато триумфът бе за члена на топ 10.

Стартът на дуела беше лишен от по-вълнуващи мигове, поради обстоятелството че началният удар функционираше на оптималното ниво за всекиго от двамата състезатели. Въпреки това обаче, то съществено усещане правеше извънредно избухливият форхенд на американеца, който конструираше офанзивите си посредством него и взе връх в игрови аспект над петия подложен, реализирайки пробив на нула.

В идващите минути Нава като се изключи че затвърди своето преимущество, то квалификантът бе напът да дублира задатъка си в статуквото, но напрегнат миналогодишният финалист в шампионата пласира неколкократно фамозни бекхенди по правата и не просто удържа подаването си, а даже възобнови равенството в резултата. Случилото се по никакъв метод не пречупи духа на международния номер 145, който продължи да бъде по-активният тенисист на корта и справедливо доближи още цели четири брейкбола, само че в последна сметка норвежецът остана невъзмутим и бяхме отведени до тайбрек, където по-здравите нерви на Рууд дадоха своето отражение на корта, при което той отмъкна откриващия сет.

Във втората част подемът в представянето на подгласника от Ролан Гарос беше забележим и той остана непогрешим в разиграванията, с цел да поведе с 0:40 в третия гейм, само че от този миг насетне Нава отмъкна шоуто. Първоначално възпитаникът на академията на Хуан Карлос Фереро, който беше в щаба на ученика си, повиши експанзията в офанзивите си и непроменяемо излизаше напред към мрежата, където се усещаше в свои води, което му донесе нужната убеденост да отрази четири брейкбола и намиращ се на гребена на вълната, в идващите минути да се снабди с пробив задатък. За разлика от по-рано в хода на срещата, в този случай домакинският представител нито за секунда не позволи съмнения в играта си и загуба едвам една точка в границите на своите три последвали сервис гейма, с цел да възвърне паритета в обособените сетове.

С настъпването на третата част двамата състезатели привидно към този момент се намираха в удобната си зона на корта и всекиго от тях разчиташе на най-силните си оръжия, което докара до цялостна доминация в интерес на сервиращите. В това русло бяхме отведени до заключителните мигове на сета, когато в десетия гейм Нава сервираше за оставането си в частта, само че напрежението върху плещите му изигра своята роля и международният номер 5 съумя да наложи прекомерно високо движение в размените от главната линия, като доближи сетбол на ретур и незабавно го реализира, с цел да възобнови водачеството си в общия резултат на мача.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР