Каспър Рууд сподели, че целта ми за турнирите от Големия

...
Каспър Рууд сподели, че целта ми за турнирите от Големия
Коментари Харесай

Рууд: Целта ми за 2022 беше четвъртфинал на Големия шлем


Каспър Рууд показа, че задачата ми за шампионатите от Големия шлем за тази година е била да запише един четвъртфинал. Тя обаче бе съществено преизпълнена, защото норвежецът ще играе за „ мейджър “ трофей за повторно в границите на няколко месеца, откакто напролет доближи до заключителния конфликт и на Ролан Гарос. Световният №7 победи Карен Хачанов в предпоследната фаза на US Open и е единствено на една победа от това да стане първенец от Големия шлем и по едно и също време с това да оглави международната класация.

„ Мачът беше сложен, тъй като бях много нервозен първоначално. Мисля, че моментът, който промени всичко, беше дългото разиграване, с което завоювах първия сет. От този миг нататък представянето ми се усъвършенства доста. Спечеленият първи сет ми даде доста убеденост и в това време ми се стори, че Карен бе разтърсен душевен. Никога няма да не помни това разиграване. При последните няколко удара краката ми трепереха и едвам дишах, само че съумях да запазя хладнокръвие. Едно от най-важните неща в тениса е да не показваш отрицателни страсти, защото по този метод улесняваш съперника “ – разяснява Рууд на конференцията след мача.

Предстоящият край ще бъде втори за норвежеца на Големия шлем след този на Ролан Гарос по-рано през сезона. На въпроса по какъв начин съгласно него този конфликт ще се разграничава от оня в Париж, международният №7 отговори „ Онова проваляне беше много тежко и единственото ми предпочитание, когато дойдох в Ню Йорк, беше да не ми се постанова да играя още веднъж против Надал. Сега имам по-ясна визия какво ми следва. Днес бях малко обезпокоен поради залога на мача, както и поради всички звезди, които видях на трибуните. Финалът на Ролан Гарос беше доста скъп опит за мен и мисля, че в този момент ще се приготвя по-добре. До момента сезонът му е превъзходен и се усещам доста убеден. Подобрих доста играта си на хард и мисля, че завоювах уважението на останалите играчи с резултатите, които записах на тази настилка през последните месеци “.

Рууд разкри също, че преди време е прибегнал до услугите на състезателен психолог, като това е една от главните аргументи за еволюцията му като състезател през последните години.

„ Винаги съм обичал тениса. Най-ранните ми детски мемоари са по какъв начин играя с татко ми. Когато видях Федерер и Надал по малкия екран си споделих, че желая да бъда като тях. Винаги съм мечтал да печеля купа от Големия шлем и да бъда №1 в света. По време на това пътешестване работата ми със състезателен психолог бе от голямо значение, защото той ми оказа помощ да схвана, че борбата не е единствено на корта, само че и във всеки миг от всекидневието, защото би трябвало да спазваш дисциплинираност и да подхождаш професионално, с цел да се развиваш като състезател и да спечелиш уважението на съперниците си. С няколко дребни, само че значими избора можеш да израснеш доста и да се изкачиш измежду елита “.

Норвежецът даде много неочакван за мнозина отговор на въпроса какви са били задачите му за шампионатите от Големия шлем преди началото на сезона.

„ Миналата година беше много разочароваща за мен във връзка с резултатите от „ мейджър “ шампионатите. Спечелих няколко трофеи и като цяло се показах много солидно, само че не съумях да пренеса тази форма на огромната сцена. Преди началото на този сезон си сложих за цел да доближи до четвъртфинал на най-малко един от шампионатите от Големия шлем. Смятах, че това е реалистична цел поради резултатите ми от предходната година. Беше ми мъчно да приема случилото се в Австралия, само че след това започнах да натрупвам опит в мачовете във формат „ три от пет “ и мощното показване в Париж ми даде голяма убеденост “.

Опонент на Рууд в утрешния край ще бъде Карлос Алкарас, като с изключение на за дебютната си купа от Големия шлем двамата ще играят и за първото място в ранглистата. Двубоят е плануван за 23:00 ч. българско време.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР