Каспър Рууд несъмнено през 2023-та се намира далеч от равнището,

...
Каспър Рууд несъмнено през 2023-та се намира далеч от равнището,
Коментари Харесай

Ще имаме нов шампион в Ещорил: Рууд изхвърли миналогодишния победител след геврек

Каспър Рууд безспорно през 2023-та се намира надалеч от нивото, което демонстрираше на корта в хода на предишния сезон, като до момента към момента не беше успявал да запише две следващи победи. Тази отрицателна наклонност за норвежеца обаче най-сетне откри своя край, откакто в конфликт на четвъртфиналите в Ещорил международният номер 5 повали защитаващия първенец Себастиан Баез с безапелационното 6:3 6:0, като за задачата се нуждаеше от час и 17 минути на корта. Въпреки това, работата за топ поставения в португалския град е надалеч от свършена, откакто той се класира за финалната четворка в надпреварата, където ще срещне дебютанта на сходна фаза в Тура - Куентен Алис, само че до купата има още път за извървяване.

Началото на дуела беше повече от обещаващо за 170-сантиметровия аржентинец, който на ретур притисна любимеца до стената и посредством серия от положителни отигравания осъществя ранен пробив. Отговорът на двукратния финалист от Шлема обаче не закъсня и той незабавно засвидетелства класата на вездесъщия си форхенд, с което паритетът стремително беше възобновен. Впоследствие случилото се не помрачи устрема на международния номер 32 да е нападателен и той се възползва от слабите страни в играта на скандинавеца, с цел да доближи до 15:40 в седмия гейм, само че Рууд остана до дъно невъзмутим във значимите моменти и като се изключи че оцеля, то той реализира пробив в идното подаване на съперника и записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част норвежецът се усещаше чудесно с нивото си, като разпростра капацитета си при размените от дъното на корта и проби. Впоследствие настъпи преломният миг, когато в маратонски гейм, траял над 10 минути, топ поставеният в схемата отрази четири брейкбола, с цел да затвърди преднината си в резултата. Оттам насетне образно съпротивата на защитаващия първенец беше пречупена, като той по никакъв метод не успяваше да се опълчи на Рууд, който се радваше на най-хубавия си тенис досега през сезона и отпусна нито гейм повече на международния номер 32, с което му " върза геврек ", с цел да узакони успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР