Каспър Рууд имаше много силен минал сезон, през който спечели

...
Каспър Рууд имаше много силен минал сезон, през който спечели
Коментари Харесай

Мюнхен: Ван де Зандсхулп нанесе поредно разочарование на Рууд през клей сезона

Каспър Рууд имаше доста мощен минал сезон, през който завоюва пет трофеи и дебютира в международния топ 10. Норвежецът най-много блесна с изявите си на червени кортове, триумфирайки на цели четири съревнования върху землена настилка. Рууд обаче сподели съществено израстване в играта си на по-бързите покрития, като неотдавна се класира за финала на Мастърса в Маями и упованията бяха скандинавецът занапред да подвига равнището с началото на клей шампионатите.

Това обаче надалеч не се получава до този миг, защото международния номер седем записа две следващи ранни отпадания през последните седмици, отстъпвайки на нашия Григор Димитров и испанеца Пабло Кареньо Буста. Ситуацията пък се потрети в Мюнхен за играча с най-вече триумфи на червени кортове през 2021-ва. Рууд беше очевиден любимец за купата в немския град, откакто топ поставеният Александър Зверев отпадна, само че норвежецът не се възползва от удобните условия, губейки с 5:7 1:6 от Ботик ван де Зандсхулп на четвъртфиналната фаза.

Сензацията от миналогодишният US Open изрично изглеждаше по-солидно при започване на срещата и имаше благоприятни условия за пробив в съвсем всеки сервис гейм на втория в схемата. Все отново любимецът не се поддаваше на напрежението и можеше да разчита на вездесъщия си форхенд, с цел да се измъква от сложните обстановки. Натискът върху Рууд обаче не спираше да се ускорява, а нидерландецът непрекъснато впечатляваше с извънредно ексцентрични отигравания и справедливо осъществя брейк в 12-тия гейм, с който завоюва откриващата част.

Изглежда пък, че скандинавецът нямаше съпротивителните сили, които през вчерашния ден го изведоха до поврат против словака Алекс Молчан и грешките непрестанно се увеличаваха от неговата ракета. Ван де Зандсхулп продължаваше да работи със същото ентусиазъм, миксирайки ловко хода на разиграванията и напълно скоро изненадата беше реалност. По този метод международният номер 40 си подсигурява дуел с Миомир Кецманович в спор за място на финала.

Powering Through
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР