Касова бележка от заведение в Банско, която показва, че супата

...
Касова бележка от заведение в Банско, която показва, че супата
Коментари Харесай

В Банско: Само на едно място супата е 39 лева, а колко струва в останалите механи?

Касова записка от заведение в Банско, която демонстрира, че супата от целина коства 39 лева, а лазанята " Болонезе “ – 44 лева, възмути консуматори в обществените мрежи тази седмица. Касовият бон, провокирал отвращение в обществените мрежи, е от заведение на ски пистата, ситуирана на Бъндеришка поляна.

" Става въпрос за един топ ресторант за ВИП персони и инцидентно попаднал човек се шокира “, сподели Николай Георгиев пред bTV.

В Банско единствено на едно място супата е 39 лв., а ето какъв брой коства в останалите механи. Проверка на медията на място демонстрира какви са цените в зимния курорт и какъв брой коства един обяд за двама в разгара на сезона.

" Такива цени има на едно-две места в Банско – те не са за всеки. И за мен не са тези цени. Става въпрос за един топ ресторант за ВИП персони, който не се посещава от всеки и инцидентно попаднал човек се шокира “, изяснява Николай Георгиев, притежател на заведение в Банско.

" Тези цени са може би за горе – за Бъндеришка поляна, не за целия курорт “, добавя Делян.

Долу в градчето локалните ресторантьори споделят, че цените са естествени. И виждат в публикуваната касова записка нечиста сделка за дискредитиране на курорта.

" Цените са напълно естествени – супата е 5-6 лева, както ви споделих, вратната пържола е към 10-12 лева, а шопската салата – 10 лева Двама души за 30-40 лева могат да обядват умерено “, безапелационен е Николай Георгиев.

В неговата кръчма цената на капамата е 20 лева, а на чевермето – 14 лева за 100 грама. Обядът за едно семейство е наличен, споделят усещанията си и неговите посетители.

" Горе-долу по 50 лева на семейство. Поръчахме си супичка, главно, салата и по една халба бира сме изпили “, изяснява Кристиян.

Туристите виждат на всички места нарастване на цените. Но желаят и по-високо качество.

" Не единствено в Банско, а на всички места цените са високи. Ние сме от Дупница. И там като седнеш има разлика към този момент. За една година цените станаха двойни и тройни “, разяснява Йордан.

" Като седнем да хапнем, най-малко да е вкусно “, добавя Яна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР