Късно в петък вечерта част от местните сайтове гръмнаха с

...
Късно в петък вечерта част от местните сайтове гръмнаха с
Коментари Харесай

Врачански мисирки! Кой и защо накара Гошо Синдика да изтрие материал в „Конкурент“ срещу „Монбат“?

Късно в петък вечерта част от локалните уеб сайтове гръмнаха с новината за отхвърли на „ Монбат “ да строи цех край Враца. Темата е изключително сензитивна за жителите на регионалния център, откакто стана ясно, че при бъдещото произвеждане на батерии ще се отделят рискови боклуци.
Електронният портал на банкрутиралия ежедневник „ Конкурент “ обаче се открои със своето възторжено заглавие, от което човек би останал с усещането за решителната роля на медията за отхвърли на компанията да осъществя своите проекти. Обикновено основният редактор Георги Александров, известен в гилдията като Гошо Синдика, по този начин крещи на своите читатели в редките случаи, когато е първоизточник на вест. Сега това не е по този начин, защото той преписа уеб страницата „ Зов “, който извади първи неофициалната информация. Закон е, когато дребничкият публицист се бие в гърдите, че е някакъв фактор, той наложително да слага вътрешен линк към предходна своя вест по същата тематика. Сега линк няма.
Нещо повече. Ако човек се разрови в уеб страницата на „ Конкурент “ той няма да открие там нито дума за желанието на „ Монбат “ да построи цех край Враца. Така ли е в действителност?
На 4 април в него се появи материал с размазана фотография, отдаден на тематиката за строителството на обекта, като бяха представени елементи от капиталовото предложение на компанията, импортирано в Регионална инспекция за опазване на околната среда. Особено се наблягаше на нездравословните боклуци, които ще отиват в канализацията и природата.
И по-късно става нещо! В събота и неделя сериозният материал бе забележим в уеб страницата, само че в понеделник / 6 април/ той изчезна. Неизвестно кой и по каква причина е оказал напън над шефа Димитър Николов или над Гошо Синдика и новината бе изтрита. Във фейсбук остават на места следи, че е имало сходен материал, защото някои читатели са го споделили в профилите си. Именно затова Гошо Синдика не може да сложи линк към предходната си обява по тематиката, защото тя липсва в уеб страницата. А такава имаше.
Големият въпрос към врачанските мисирки от „ Конкурент “ е за какво новината беше изтрита толкоз скорострелно? Що за публицистика е това да махаш сериозни материали под натиска на този или оня? Било ли им е платено да изчезне тематиката за „ Монбат “ или е оказан напън, на който не са могли да устоят Мито Мухъла и неговият основен редактор? Все въпроси, на които надали обществото в миналото ще получи отговорите.
В този случай резилът е още по-голям, защото Гошо Синдика е ръководител на журналистическо сдружение „ Вратица “ и би трябвало да е за образец на сътрудниците си. Вместо това той разрушава репутацията на специалността, а в останалото време написа доноси до Съюз на българските журналисти против своите съперници.
В европейските бели страни при такава груба операция на публичното мнение, редакторът подава оставка и си сменя специалността. В този случай това надали ще стане преди Гошо Синдика дефинитивно да доубие вестник „ Конкурент “. Трябва да изчакаме още малко…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР