Късно снощи стана ясно, че е осигурил третото си ново

...
Късно снощи стана ясно, че е осигурил третото си ново
Коментари Харесай

Вижте какво може новият нападател на Левски

Късно нощес стана ясно, че е обезпечил третото си ново попълнение в лицето на бразилеца Велтон. Преди него клубът към този момент показа шведския централен бранител Ноа Сонко Сундберг, а левият бек със звучната фамилия Цунами се чака да дойде до края на месеца в България.
Всъщност, нападателят Велтон играе в еднакъв тим с Вендерсон де Фрейтас Соарес - Цунами и това е бразилският Ботафого ПБ.

Велтон Фелипе Парагуа де Мело е роден на 6 август 1997 година. Висок е 178 см и тежи 74 кг. Започва професионалния си път в отбора на Маринга. След това е преотстъпен за малко в Пирачичаба, само че се завръща в първия си тим и вкарва 3 гола в 11 срещи.
В средата на предходната година реализира трансфер в Ботафого ПБ и отбелязва две попадения в осем дуела. Звездата му изгрява през актуалната акция, откакто записва 19 мача като титуляр (от 21 възможни) и се разписва на 5 пъти във вратите на съперниците си.
Велтон Фелипе Парагуа де Мело може да играе на всяка позиция в атакуващ проект, в това число и като нападателен полузащитник, само че най-често е употребен като централен нападател.


Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР