Късно снощи Главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност (ГД ЕФК)

...
Късно снощи Главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност (ГД ЕФК)
Коментари Харесай

МИР: 1 599 фирми ще получат 30.6 млн. лв. за киберсигурност, сайтове, онлайн магазини и дигитална реклама по Плана за възстановяване и устойчивост

Късно нощес Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност ” (ГД ЕФК) разгласява на уеб страницата на Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) () компаниите, които ще получат финансиране по втората процедура от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) за „ ИКТ решения и киберсигурност “.

От включените в оценка оферти за осъществяване на вложения по процедурата, финансиране ще получат 1599 плана.

По процедурата се аплайваше сред октомври 2022 година и 19 декември 2022 година, като подадени бяха над 7 600 планови оферти.

Компаниите ще имат опцията да закупуват програмен продукт за усъвършенстване на управническите, индустриалните и логистичните процеси, както и да си обезпечат по-добра осведомителна и киберсигурност. Бюджетът на процедурата е 30.6 млн. лева

Със средствата ще могат да се покриват разноски за основаване на корпоративни уеб страници, мобилни приложения, онлайн магазини, цифров маркетинг, връзки с клиенти, системи за бизнес разбори, онлайн образования на чиновници и уеб-базирани услуги за платформи и вътрешни мрежи за шерване на информация. В взаимозависимост от декларираните потребности компаниите ще получат грантове сред 3000 лева и 20 000 лева, като няма да се постанова съфинансиране.

След осъществяване на плануваните в нормативната уредба служебни инспекции Главната дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ към МИР ще стартира поетапно подписване на контракти с утвърдените сдружения.

Мярката е втората отворена и завършила от ПВУ по линия на МИР след първата за „ Технологична рационализация “. По двете процедури за общо 5 месеца бяха подадени над 10 200 оферти. В момента МИР подписва договорите за даване на безвъзмездната финансова помощ по първата процедура „ Технологична рационализация “ с 953 класирани компании, а първите предплатени заплащания потеглят към компаниите още през март.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР