Късно снощи двойният убиец от Черни връх Георги Семерджиев в

...
Късно снощи двойният убиец от Черни връх Георги Семерджиев в
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Георги Семерджиев пусна молба да не идва на мярката си

Късно нощес двойният палач от " Черни връх " Георги Семерджиев в подал молба да не участва на мярката си на втора инстанция, научи Lupa bg.

По закон той има право да пропусне мярката на апелативен съд. Молбата е импортирана късно през вчерашния ден вечер.

Въпреки това минути преди съвещанието в Съдебната палата гъмжи от публицисти, тъй като не е изключено дрогирания водач да реши да пристигна да се отбрани персонално.

Общо 3 са закононарушенията, по които е упрекнат Георги Семерджиев, който провокира тежката злополука в центъра на София, при която останките от колата му убиха две млади дами.

На първо място той е притеглен за пътно-транспортно произшествие, което съставлява изключително тежък случай по отношение на това, че е провокирана гибелта на две млади дами и по отношение на това, че е нарушил голям брой правила от Закона за придвижване по пътищата. Във връзка с това обвиняване се планува наказване отнемане от независимост от 5 до 20 години.

Второто обвиняване е ръководство на моторно транспортно средство под въздействието на наркотични субстанции, като в кръвта на обвинения са открити амфетамин и метаамфетамин. Тук законодателят планува затвор от 1 до 3 години.

Следва да се означи обаче, че второто обвиняване не е за нощта на жестокия случай, а става въпрос за 10 юни, когато Семерджиев е бил спрян от екип на КАТ, тестван за опиати, задържан, само че в следствие избягал.

На трето място Семерджиев би трябвало да дава отговор пред Темида за това, че е употребявал подправен швейцарски документ (шофьорска книжка), за което го грози пък наказване до 8 години зад решетките. Към момента пък се чакат резултатите от кръвната проба на арестувания, взета обаче няколко дни след злополуката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР