Късният мач от съботната програма на efbet Лига предлага на

...
Късният мач от съботната програма на efbet Лига предлага на
Коментари Харесай

Локомотив приема Ботев в поредната голяма битка за Пловдив

Късният мач от съботната стратегия на efbet Лига предлага на вниманието ни един от най-емблематичните конфликти в историята на българския футбол. Един против различен се изправят огромните пловдивски противници - Локомотив и Ботев. Двубоят на " Лаута " се чака с голям интерес, като ще бъде от извънредно значение и за двата отбора. Трите точки са им нужни, като по този метод ще тушират моментното напрежение, което има в техните редици.
 Христо Крушарски: Няма значение дали ще виждам пловдивското дерби
Христо Крушарски: Няма значение дали ще виждам пловдивското дерби

" Изобщо не ми е до спорт "

За последно двата отбора се изправиха един против различен на 9 август, когато Ботев завоюва семейството си с 2:0. Попаденията бяха дело на Тодор Неделев и Атанас Илиев. Оттогава до момента обаче много неща се трансформираха в двата гранда, освен това към отрицателен проект. Финансовата рецесия застигна " канарите ",а Ферарио Спасов напусна поради слаби резултати. Архитектът на огромните триумфи на Локомотив (Пд) - Бруно Акрапович, избра офертата на ЦСКА и си потегли от " Лаута ", оставяйки " смърфовете " в много деликатна обстановка.



В момента " черно-белите " са водени от Александър Тунчев, а противникът им от Петър Пенчев. С дребни изключения обаче играчите ще са съвсем същите.Тунчев няма проблеми с контузени и осъдени футболисти. От отбора само Дейвид Малембана се готви по самостоятелна стратегия и ще е единственият отсъстващ от състава.
 Александър Тунчев: Локомотив (Пловдив) ще играе за последователите си
Александър Тунчев: Локомотив (Пловдив) ще играе за последователите си

" Всеки знае смисъла на дербито "

В тима на Ботев се чака бранителят Мите Цикарски да размени контузения Виктор Генев в центъра на отбраната. На левия бек ще е Маркиньос Педроса, а на десния - Филип Филипов. Бразилецът Джонатан Перейра ще е в средата на терена. В предни позиции ще се разчита доста на капитана Тодор Неделев и централния нападател Атанас Илиев, които изкараха ковид.
 Маркиньос Педроса: Победа против Локомотив (Пловдив) ще ни даде още по-голяма убеденост
Маркиньос Педроса: Победа против Локомотив (Пловдив) ще ни даде още по-голяма убеденост

" Нуждаем се от три точки, с цел да нападаме горната част на таблицата "

Във безконечната статистика Ботев има лека преднина 40 победи против 39 за Локо. Главен арбитър на дербито е пловдивчанинът Георги Кабаков, с помощници Мартин Маргаритов и Диян Вълков. Делегат на БФС е Марин Раковски, а работата на реферите зорко ще следи Костадин Гергинов.
 Тодор Неделев гони достижение на Костадин Костадинов и Костадин Видолов
Неделев гони достижение на Костадинов и Коце Видолов

Видолов има и 3 гола за Локомотив в сблъсъка
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР