Късната зима и пролетта е сезонът, в който обичайно се

...
Късната зима и пролетта е сезонът, в който обичайно се
Коментари Харесай

Д-р Бацелова: При скарлатина антибиотичното лечение е изключително важно, за да не се стига до усложнения

Късната зима и пролетта е сезонът, в който всекидневно се популяризира скарлатината съобщи пред NOVA NEWS епидемиологът доктор Христиана Бацелова. Тя посочи какви са признаците на заболяването – температура, изнемощялост, характерен малък обрив и зачервено гърло. „ Със започването на антибиотичната терапия не се стига до така наречен малинов език “, добави експертът.

Бацелова предложи консултация с персонален доктор, с цел да се стартира съответно лекуване в точния момент и не предложи самолечение. Тя посочи, че приемането на антибиотик е извънредно значимо, с цел да не се стига до затруднения. Лекарят уточни, че пътя на разпространяване на вируса е въздушно – капков път, при непосредствен контакт, също по този начин се контаминират и повърхностите. Болният би трябвало да се изолира, контактните се слагат под карантина, уточни доктор Бацелова.

Епидемиологът сподели, че грипът към този момент затихва.

Тя разяснява и проблема с птичия грип. „ Данните сочат, че леталитетът е по-висок, само че малко хора са боледували “, сподели тя. Бацелова предизвести, че щом СЗО сигнализира, значи би трябвало да се обърне внимание. „ Има риск. Ако вирусът премине през доста хора, той може да се приспособява и към човешкия организъм, с цел да се предава от човек на човек “, добави тя. Бацелова уточни, че до момента вирусът е навлизал в човешкия организъм, само че не се е приспособил, с цел да стане елементарно разпространим от човек на човек.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР