"Късметлийските ботуши отново проработиха", това написа Джеф Безос в профила

...
"Късметлийските ботуши отново проработиха", това написа Джеф Безос в профила
Коментари Харесай

Късметлийските ботуши на Безос приземиха ракета

"Късметлийските ботуши още веднъж проработиха ", това написа Джеф Безос в профила си в Twitter откакто компанията му Blue Origin сполучливо изстреля рециклирана галактическа ракета New Shepard дружно с капсула и манекен в нея. Приземяването на главното тяло на ракетата и капсулата също беше сполучливо.

Amazon се отразява най-добре на обществото от ИТ колосите

Безос построява часовник за 10 000 години напред

Това беше осмият сполучлив полет на Blue Origin, като е и един от последните огромни проби преди комерсиалните полети на компанията. Тя желае да стартира да вози пасажери в суборбитални полети още в границите на идващите няколко месеца.

Безос стана най-богатият човек в модерната история

Петте ключа за триумф съгласно най-богатия човек на Земята

Ракетата доближи 107 км. височина, което е и най-хубавото достижение на New Shepard до в този момент. Целта на този тест е била точно да увеличи още повече натоварването и упованията към ракетата, с цел да се ревизира нейната резистентност.

The lucky boots worked again. Huge kudos and thanks to the entire @BlueOrigin team. #GradatimFerociter pic.twitter.com/P9cUqRNbYv
— Jeff Bezos (@JeffBezos) April 29, 2018
Ракетата изведе в космоса капсулата, в която имаше плашило с името "Манекен Скайуокър " дружно с други дребни предмети и пробно съоръжение и датчици на НАСА. Сред тях беше опит с "водни бълхи ", демонстрационна WiFi система за галактически условия, нови датчици и други

Highlights from today’s mission. Don’t miss the Nerf ball doing a few backflips in zero gravity. #GradatimFerociter @BlueOrigin pic.twitter.com/YxlJRt0MXc
— Jeff Bezos (@JeffBezos) April 30, 2018
Компанията е доста удовлетворена от резултатите и към този момент гледа към идващия полет. Ако всичко въври по проект, до края на тази година тя може да изведе и първите си действителни пасажери в космоса за къс полет.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР