Късметлията, познал печелившите числа 13, 19, 20, 32, 33 и

...
Късметлията, познал печелившите числа 13, 19, 20, 32, 33 и
Коментари Харесай

Късметлия от Флорида удари джакпот от $1,58 млрд. от лотарията Мега милиони

Късметлията, познал печелившите цифри 13, 19, 20, 32, 33 и златна топка - 14, може да избере дали да получи цялата облага на годишни вноски за 29 година или непосредствено да вземе 783,3 милиона $. Подробности за това къде във Флорида е бил продаден билетът към този момент не са обявени. 

Други билети, продадени за тегленето във вторник, също завоюваха огромни награди.

Билети, продадени във Флорида и Северна Каролина, завоюваха по 2 милиона $ посредством съвпадане на първите пет цифри и активиране на незадължителния Megaplier, който се предлага в множеството щати с спомагателна покупка от 1 $. 

Други пет билета завоюваха минимум 1 милион $, като познаха първите пет цифри без Megaplier. Билетите са продадени в Калифорния, Пенсилвания, Тексас (двама победители) и Западна Вирджиния, оповестява CNN. 

Билетът за Калифорния в този случай ще коства 3,38 милиона $, съгласно Калифорнийската държавна лотария. Това е по този начин, тъй като премиите в Калифорния варират според от продажбите на билети и броя на спечелилите и се разграничават от закрепените награди, посочени на уеб страницата на Mega Millions. 

Джакпотът на тази
лотария нарастваше от месеци, като последният от " Мега милиони " бе извоюван в Ню Йорк през април и бе 20 млн. $. Рекордът за най-голяма облага - 2,04 милиарда $, принадлежи на лотарията Powerball и е от ноември предходната година. 

Шансовете за продобиване на насъбраната сума в " Мега милиони " всекидневно се дефинират като 1 на 302,6 милиона, с което се оказва, че е по-вероятно човек да бъде ударен от гръмотевица (където шансът е 1 на 15 300), в сравнение с да вземе огромната премия. 

" Дори в случай че човек си купува лотариен билет за всяко изтегляне в продължение на 80 години - два пъти седмично за " Мега милиони " и три пъти седмично за " Пауърбол " - вероятността да завоюва ще бъде доста по-малка, в сравнение с да бъде ударен от гръмотевица един път в живота си ", изяснява професорът по математика от университета в Сиракуза Стивън Диас пред АП. 

Друг специалист дава даже по-мрачно съпоставяне, обяснявайки, че шансът човек да загине в автомобилна на злополука на път да си купи лотариен билет, в случай че пунктът е на към миля път от вкъщи му, е 4 пъти по-голям от това да завоюва
джакпота.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР