Късметът на Дионтей Уайлдър в последните 24 месеца не е

...
Късметът на Дионтей Уайлдър в последните 24 месеца не е
Коментари Харесай

Свърши ли лошият късмет на Дионтей Уайлдър?

Късметът на Дионтей Уайлдър в последните 24 месеца не е по никакъв начин добър, само че в събота вечер ще има шанса да обърне нещата. Той ще се бие за повторно в своята кариера против Бърмейн Стивърн (Кан). Срещата в „ Барклийс Сентър “ ще бъде шеста отбрана на купата на Световния боксов съвет в тежка категория. Уайлдър завоюва пояса точно против канадеца с безапелационно съдийско решение през януари 2015-а. Това беше първият и единствен мач досега при експертите за Бронзовия бомбандировач, в който той чу финалния гонг в мача. С впечатляващите 38 победи (37 с нокаут) Уайлдър умерено може да претендира, че най-малко на хартия е най-сериозният съперник на Антъни Джошуа в разногласието за това кой е кралят на тежка категория.

Уайлдър не съумя да набере нужната скорост през последните две години, макар че планираше най-накрая да се потвърди против топ съперници и да затвори устата на всички критици. Американецът с колосален удар попадна на трима съперници, които дадоха позитивни допинг проби. В разследване на това Уайлдър трябваше в последния миг да трансформира своите проекти.

През май 2016-а боксовите почитатели чакаха мега конфликт сред Александър Поветкин и Бронзовия бомбанддировач. Срещата трябваше да се състои в Русия, а упованията за фойерверки не се сбъднаха. В организма на Поветкин бяха открити следи от мелдоний. Очакваната борба на кръга се придвижи в правосъдната зала, откакто и двете страни обявиха своите искания за пропуснати изгоди.

В началото на тази година Уайлдър имаше плануван дуел против коравия поляк Анджей Вавржик, само че срещата още веднъж пропадна след нов позитивен тест. Капакът на всичко беше нашумелия конфликт с непобедения кубинец Луис Ортис – Кинг Конг. Зловещо изглеждащият бабанка се оказа, че е употребявал два типа диуретици.

Сега тестването пред Уайлдър на пръв взор наподобява познато. Канадецът има респектиращ връх от 25 победи (21 с нокаут), 2 загуби и едно тъждество. Най-големият проблем пред кандидата, който в сряда навърши 39, е неналичието на бойна процедура. Това е негов първи мач за последните две години, като за последно победи мъчно по точки някогашната жертва на Кубрат Пулев - Дерик Роузи, в 10 рунда.

Стивърн завоюва купата на Световния боксов съвет през 2014-а, откакто победи за повторно Крис Ареола – Кошмара с нокаут. Още при първата отбрана той беше победен от Уайлдър.

Погледнато действително всички индикатори приказват, че първенецът ще резервира своята купа. Той е по-младият боксьор, удря по-тежко, има ръстово преимущество, много по-активен е, а също така има доста повече да губи. Освен купата в тази среща е заложен и мултимилионен контракт за възможен съединителен мач с Антъни Джошуа. Нееднократно Уайлдър хвърли ръкавицата към британеца и пожела да се срещне с него. Подобен мач съвсем несъмнено ще има през 2018-а, както удостовери и мениджърът на Джошуа – Еди Хърн. Преди това британският боксов уредник счита да опитва Уайлдър против различен негов боксьор – Дилиън Уайт. Нищо чудно сходна среща да се състои още напролет, само че преди този момент американецът би трябвало да си свърши на пръв взор лесната задача.

Основният коз на Стивърн ще бъде изненадата и подценяването. През последните седмици Уайлдър обръща доста по-голямо внимание на това какво ще прави през 2018-а в сравнение с идния тест. Самоувереността на първенеца може да му изиграе неприятна смешка. Неговите качества на няколко пъти бяха подлагани на подозрения от кандидати, които на пръв взор не би трябвало да съставляват компликации. В срещите с Джоан Дюопа, Артур Шпилка и Джералд Уошингтън си личеше, че в огромни елементи от мача нещата на Уайлдър не се получават. В сходни моменти на помощ му пристигна неговият шокиращ удар, но против по-подготвен и първокласен противник сметките може да му излязат криви.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР