Каскета срещу Тиквата: Българската мафиотска държава се докара до ръба“.

...
Каскета срещу Тиквата: Българската мафиотска държава се докара до ръба“.
Коментари Харесай

Politico: Мафиотската държава България достига преломен момент

„ Каскета против Тиквата: Българската мафиотска страна се докара до ръба “. Под това заглавие изданието авторитетното издание Politoco описва как „ Криза с върховенството на закона избухна неприкрито под формата на конфронтация между основния прокурор и някогашния министър председател Бойко Борисов. “

„ Нетфликс “, изяжте се от злоба.

Най-новата политическа рецесия в България зависи от крайпътна бомба, израелски специалист по муниции и смъртни закани в жанр „ Кръстникът “. Главните герои са главорезът основен прокурор Иван Гешев с прякор Каскета и (също толкоз безмилостният) някогашният министър председател Бойко Борисов с прякор Тиквата.

Объркани ли сте? Не се тормозете, всички са. Но безспорно това е основен миг за върховенството на закона в България и напъните да се трансформира балканската страна от 7 милиона души в пълноправна народна власт. “

Текстът е завършен като пояснение за незапознати посредством въпроси и отговори на това какво се случва в София, какви са корените му и какво би могло да последва.

„ Защитаваната от политици мафия в България е вездесъща и нейните ползи включват опиати, оръжие, контрабанда на хора и източване на еврофондове. За протестиращите (от 2020 година Насам) свръхмогъщите прокурори на България лежат в сърцето на мафиотската конструкция, като постоянно подсигуряват, че никоя „ огромна риба “ в никакъв случай няма да бъде изправена пред правораздаването в превзетата страна.

Откакто оцеля след уличните митинги през 2020 година, Гешев изглеждаше съвсем неосъществим за премахване, частично тъй като се радваше на близки връзки с Борисов, кукловода на българската политика, на който оказа помощ да излезе от пандиза предходната година “, написа още създателят Кристиян Оливер.

Макар да пробва да се майтапи с това, че американският колос за стрийминг на филми и сериали може да се ядосва, че не екранизирал сходен сюжет, публикацията споделя – най-вече за чиновниците в институциите в Брюксел, които са измежду главните му читатели – за „ революция в мрачното сърце на българската страна “.
Гешев е разказан като индивидът в основата на рецесията
и „ от дълго време определян от антикорупционни и продемократични деятели като една от най-големите спънки пред доближаването на България с нормите на Европейски Съюз “. Но нещо в този момент се пречупи и „ даде искрица вяра на тези, които се надяват да прочистят авгиевите обори от корупция “.

След като показва последните поврати в историята – от детонацията до кортежа на основния прокурор до обвиняванията и контраобвиненията, Politico пита: „ Чакай малко, Гешев не беше ли в миналото бранител на Борисов? “ и дава отговор:

Да, партията на Борисов ГЕРБ беше основна за назначението на Гешев през 2019 година Когато Борисов беше задържан предходната година по отношение на следствие дали е изнудвал за милиони левове казино барона на име Васил „ Черепа “ Божков, Гешев се хвърли да го избавя, като прокурорите жигосаха случая като безразсъден и политически стимулиран. В реалност казусът се възприема като класическо доказателство за това по какъв начин българската прокуратура играе основна роля в отбраната на „ огромните риби. “

Говорейки за „ завист “ на Гешев, напомнящ за следствие за пране на пари и къща в Барселона, и „ отвращение “ на Борисов от изказванието, че Гешев го е избавил, изданието цитира някогашния министър председател да споделя, че решението за освобождението му е взето без значение от две инстанции. „ Изведнъж се оказа, че Гешев ме е избавил от пандиза! Може би е трябвало да остана там още два дни. Искаш ли да се върна още два дни? Стига! “
Не е ясно какво провокира срутва сред Борисов и Гешев,
разяснява Кристиян Оливер.

„ Има възможност Борисов най-сетне да е видял, че Гешев се е трансформирал в подобен проблем, че би трябвало да го притисне да се махне, в случай че желае да избави политическото си бъдеще, да завоюва надеждни съдружни съдружници и да съживи позицията си на сцената на Европейски Съюз. “

След още изложение какво се случва в правораздавателните среди създателят споделя на хипотетично стъписаните си читатели: „ Да, вярно прочетохте: Министерството на правораздаването пази зам.-прокурора от шефа му.

Поради високото движение на събитията Politico не дава отговор на въпроса „ Какво ще се случи? “, тъй като счита, че „ действителната точка на изкривяване към момента не е достигната “, съобщи „ Дневник “.

„ В един съвършен свят тези невероятни конфликти биха провокирали изцяло преразглеждане на българската правосъдна система и вероятно даже конституционни промени. (…) Възможно е политическият напън най-сетне да сътвори болшинството, належащо във Висшия правосъден съвет на България, с цел да се обезпечи отстраняването на Гешев, само че надалеч не е ясно кой ще ръководи шоуто политически, а Гешев споделя, че има „ мръсотии “ за членовете на Висш съдебен съвет. “

В умозаключение Гешев е показан като “ прочут с ината си и надали просто ще се откаже “.

България, наподобява, се насочва към шестите си парламентарни избори за две години, тъй като Борисов надали ще успее да сформира държавно управление, а и този процес може да бъде натрапен от „ огромни разкрития за престъпни дейности “, приключва публикацията.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР