Касиус е не само един от най-големите крокодил в света,

...
Касиус е не само един от най-големите крокодил в света,
Коментари Харесай

Най-големият крокодил в света навърши 120 години

Касиус е освен един от най-големите крокодил в света, само че и най-възрастният. Тази година той навърши цели 120 години. Или най-малко такава е приблизителната му възраст съгласно учените, които посредством едрото влечуго запълват своите знания за дълголетието.
 Робърт Ъруин, Бинди Ъруин и време ли е синът на Стив Ъруин да си откри половинка
Какво се случва със сина на Ловеца на крокодили

Роъбрт Ъруин към този момент е на 18

Крокодилът, който е от типа соленоводен (Crocodylus porosus), е хванат през 1984 година, тъй като основава проблеми на австралийска плантация за добитък и е пренесен на остров Грийн, където живее и до през днешния ден.

Възрастта на крокодила се дефинира на първо място въз основа на неговия размер. Макар че данните не могат да бъдат изцяло точни. Защото откакто доближат зрелост, темпото, с което порастват крокодилите, се забавя и най-после стопира. Най-големите нормално са тези, които порастват неравномерно в по-млада възраст, като мъжките нормално стават по-големи от женските.

" Няма по какъв начин да знаем действителната възраст на Касиус, защото той е роден в дивата природа и възрастта е единствено приблизителна ", споделя за Live Science Туди Скот. Той е гледач на и се грижи за Касиус в крокодилския парк Marineland на остров Грийн. Рожденият ден на близо шест метровия соленоводен колос е фиктивен преди няколко години.

Когато Касиус е хванат, възрастта му е избрана на сред 30 и 80 години. Той е и най-големият крокодил, улавян в миналото жив в Австралия. Размерът му е чудноват, даже нехарактерен, съгласно редица откриватели. А най-интересното е, че близо 40 години по-късно колосалният крокодил продължава да пораства, което е извънредно за възрастен образец.

И макар преклонната си възраст, Касиус " има още доста живец в себе си " и постоянно е подготвен да поддържа връзка ", споделя Скот. " Докато другите остарели влечуги са склонни да бъдат послушни и незаинтересовани, той е един от най-живите крокодили и е доста прелъстителен ".
 Сиамски крокодил, зоопаркът в Лондон и необикновеният метод да привлекат вниманието към предпазения тип
Защо в клетката на крокодила няма крокодил

Необичайна акция в лондонския зоопарк

През 2018 година в Австралия беше хванат сходен огромен крокодил. Но неговият размер е едвам 4,7 м - надалеч от размерите на Касиус, който от 2011 година държи върха на Гинес за максимален крокодил в плен.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР