Къщите, които са най-близо до реката, която преминава през село

...
Къщите, които са най-близо до реката, която преминава през село
Коментари Харесай

Доброволец в село Богдан: Видях къщи, затрупани буквално до лампите с пясък, реката е изяла дворовете

Къщите, които са най-близо до реката, която минава през село Богдан, са най-пострадали от наводненията. Това описа за Българска телеграфна агенция композиторът Ефтим Чакъров.

Чакъров, дружно с жена си Радомира Михова, е измежду доброволците, които помогнаха през днешния ден на хората в с. Богдан .

Той описа, че локалните се нуждаят от вода, консерви и самун. Одеяла и завивки са им обещани от Българския червен кръст. Видях къщи, затрупани безусловно до лампите с пясък, реката е „ изяла “ дворовете, сподели Чакъров. Той добави, че към момента има доста дървени трупи по пътя на селото, които затрудняват прекосяването.

В момента обстановката е такава, че има потребност от тежка техника, която да разчисти пътищата .

Инфраструктурата е унищожена, има един мост по пътя от Каравелово до Богдан, добави от своя страна Радомира Михова. Има хора със срутени къщи, нямат документи, нямат електроуреди. В някои елементи от селото няма ток и вода, уточни тя. По думите ѝ в с. Богдан към момента има хора, които са изцяло изолирани и достъпът до тях е доста сложен. Най-вече казусът е с водата, защото тя не е годна за пиянство, уточни Михова. 

Ефтим Чакъров и Радостина Михова описват още, че хората в потърпевшите от наводненията села се нуждаят и от физическа помощ.  

Освен с техника и хранителни артикули, по-младите доброволци биха могли да оказват помощ с разчистването на къщите и дворовете. Хората имат потребност някой да им помогне да си подредят дома. Заедно да си подредим дома – България, метафорично казано, добави Михова. 

Според Ефтим Чакъров би трябвало да се открият аргументите ,

довели до тази обстановка, с цел да може да се предотвратят сходни произшествия в бъдеще. Всичко е поправимо и то е в ръцете на хората. Затова е значимо да бъдем дейни, сподели още Радостина Михова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР