Къщички за бездомни кучета и котки ще могат да се

...
Къщички за бездомни кучета и котки ще могат да се
Коментари Харесай

СОС промени наредбата за преместваемите обекти, може да има къщички за кучета на 5 м от сградите -

Къщички за бездомни кучета и котки ще могат да се слагат на 5 метра от постройките в София. Предложението на общинския консултант от Демократична България Марта Георгиева бе признато от СОС, който промени Наредбата за преместваемите обекти, за рекламните, осведомителните и монументално-декоративните детайли на територията на Столична община. 

Предложенията за бяха инициирани от ръководителя на СОС Георги Георгиев.

Промените плануват опция за разполагане на щендери с плодове/зеленчуци и цветя пред стационарни търговски обекти във II-ра градска зона, опция за слагане на рекламни детайли в терените на зелената система на Столична община; предугаждане на рационални и възможни изключения за потреблението на фасадите на постройките за слагане на рекламни детайли и редица други оферти, подобряващи активността на добросъвестните търговци и лицата, извършващи активност посредством рекламни детайли и преместваеми обекти.

„ Най значимото е, че успяхме да въведем нови правила за търговците, употребяващи преместваеми обекти, тъй че да се подсигуряват качеството на градската среда, публичния интерес и сигурността на жителите. Освен това регламентираме ясна отговорност на сдруженията, доставящи електричество, топлоенергия, вода и газ на преместваемите търговски обекти. С измененията разширение дефиницията за преместваем обект посредством въвеждане напълно нова категория уреди и детайли – открити щандове, апарати, грилове, хладилни витрини, щендери, колички и други и не на последно място актуализираме настоящите наредби и синхронизирането им със законодателството “, разяснява Георгиев. 

По думите му към този момент няма да има висящи кабели към количките за кукурузи в столичните паркове. Забранява се преотдаването или преотстъпването на преместваеми обекти. При нарушаване притежателят губи разрешението и обектът се отстранява. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР