Къщата, в която певецът Фреди Меркюри изживя последните десет години

...
Къщата, в която певецът Фреди Меркюри изживя последните десет години
Коментари Харесай

Продават къщата на Фреди Меркюри в Лондон

Къщата, в която артистът Фреди Меркюри изживя последните 10 години от живота си, се продава, заяви АП, представени от Българска телеграфна агенция. 

" Гардън лодж " - къщата в неоджорджиански жанр в Кенсингтън, се продава от консултантската компания Knight Frank, на цена над 30 млн. английски лири. 

Меркюри, който беше вокалист на групата " Куин ", купува парцела през 1980 година Това е годината, в която излиза албумът The Game. От него са шлагерите Another One Bites the Dust и Crazy Little Thing Called Love, оглавили музикалните ранглисти.

Според биографичната книга " Меркюри: Една интимна биография на Фреди Меркюри " (Mercury: An Intimate Biography of Freddie Mercury) артистът заплаща в брой за покупката на къщата, чиято цена тогава е била над 500 000 английски лири. " Видях къщата и се влюбих в нея. След половин час беше моя " , е споделил фронтменът на " Куин ", представен в книгата.

Меркюри прави огромен ремонт на парцела и го подрежда с скъпи творби на изкуството. Сред притежанията на артиста е имало картини на Пикасо, Дали, Матис. 

" Харесва ми да бъде обкръжен от изумителни неща. Искам да пребивавам по викториански, измежду извънредни притежания ", е казвал още артистът съгласно биографичната книга.

Фреди Меркюри умира в тази къща през 1991 година от пневмония в резултат на СПИН. Тогава той е на 45 години. Къщата, която има осем спални, и всичко в нея е завещано на неговата близка другарка и някогашна избраница Мери Остин, която известно време живее в къщата.

През изтеклите години Остин е продала сбирките от театрални костюми, творби на изкуството, текстове на песни. През предишния месец бе оповестена и продажбата на къщата. 

Този дом беше е скъпа кутия със мемоари, тъй като във всяка стая имаше обич и топлота, сподели Остин в изказване. " За мен беше същинска наслада да пребивавам тук и да имам своите прелестни мемоари. Сега къщата е празна. Откакто аз и Фреди минахме през зелената врата, това беше място на покой, същински дом на актьор. Сега е време да поверя къщата на идващия й притежател. "  

Легендарната градинска врата на парцела е изписана с графити и пояснения в обич от почитателите. Тази врата е измежду 59-те най-ценни притежания на Меркюри, които бяха продадени на обща цена от 12,2 млн. английски лири през септември. Портата беше продадена за сумата от 412 750 английски лири. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР