Къщата-скривалище на Васил Левски падна. Намира се на границата между

...
Къщата-скривалище на Васил Левски падна. Намира се на границата между
Коментари Харесай

Срути се къща-скривалище на Васил Левски!

Къщата-скривалище на Васил Левски падна. Намира се на границата сред Орешак и Черни Осъм / махалите Миленча и Стругът/
Последния път, когато бях там беше на 1 януари тази година. Имаше сложена мрежа поради иден ремонт / качих фотоси още тогава /. Поинтересувах се. Намерих и притежателите. Говорих с тях. Предложих да създадем акция и да подпомогнем съхраняването на мястото, където постоянно Апостола е отсядал. Помолиха да си свършат някакви други неотложни неща и тогава да приказваме.

Днес е краят на октомври. Няма и диря от мрежата, която бе сложена поради ремонта, а къщата се е срутила. Паметната плоча още си стои, но какво от това... Много, доста тъжно!

... След снощния ми пост на стената тук, ми се обадиха хора с желание да се подкрепи съхранението на останалата оживяла част от къщата, в това число и персона, известна с благородните си действия. Днес към този момент имаме развиване в позитивна посока, към този момент се прави нужното и са подхванати дейности. Благодаря на всички, които демонстрираха съпричастност, споделиха поста ми и предложиха помощта си. Ще ви осведомявам когато нещата по укрепването напреднат. За всички, които питаха и за тези, които разясниха статута на къщата, е значимо да кажа, че къщата НЕ е монумент на културата и е на повече от 200 години.

Владина Секова

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР