Къщата се намира на ул. Цанко Дюстабанов, строена е в

...
Къщата се намира на ул. Цанко Дюстабанов, строена е в
Коментари Харесай

Собственици сами унищожават къща архитектурен паметник

Къщата се намира на ул. " Цанко Дюстабанов ", строена е при започване на ХХ век. Макар и неподдържана от години, тя притегля погледите на минувачите в Пловдив. Имотът има нов притежател, който е решил да я " реставрира ", употребявайки строителни материали, които по никакъв метод не кореспондират с визията на постройката. Двете странични фасади са облепени с пълен стиропор и покрити със замазка, оповестява TrafficNews. Предната фасада е недокосната.

Проверка в регион " Централен " откри, че къщата не е индивидуален монумент на културата, само че е част от историческата зона " Филипопол- Тримонциум - Пловдив " и всяка интервенция изисква план, координиран с Националния институт по монументи на културата към Министерството на културата.

Незабавна инспекция, изпратена от кмета Георги Стаменов, е открила на място намесите и е изпратила писмо до притежателите в най- къси периоди да показват документите, въз основа на която са почнали ремонта. Няма съгласувани документи, които да разрешават сходна интервенция. " Нашите специалисти ще се срещнат със случая. Ако фактически няма нужните документи, изолацията ще би трябвало да бъде отстранена и за по-нататъшна реорганизация, притежателите да изпълнят всички наставления. Тези къщи са същинско благосъстояние за Пловдив, те носят европейският му дух и по тази причина би трябвало да бъдат съхранени в оптималната степен в достоверния им тип " разяснява кметът на регион " Централен " Георги Стаменов.

 Собственици сами унищожават къща архитектурен монумент

 Собственици сами унищожават къща архитектурен монумент

 Собственици сами унищожават къща архитектурен монумент

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР