Къщата с ягодите на столичната улица Сан Стефано от години

...
Къщата с ягодите на столичната улица Сан Стефано от години
Коментари Харесай

Арх. Бакалова: Къщата с ягодите ще загуби завинаги автентичността си, ако се разруши и изгради отново

" Къщата с ягодите " на столичната улица " Сан Стефано " от години тъне в съсипия. През последната седмица ориста ѝ е една от горещите тематики в столицата, откакто стана ясно, че един от разновидностите за запазването ѝ е ремонт до основи и създаване още веднъж. Собственикът ѝ на къщата и тя няма да се трансформира в офис център или мол. Mediapool продължава полемиката по тематиката като показва експертното мнение на арх. Петкана Бакалова. Тя счита, че, в случай че се стигне до ремонт до основи, вечно ще бъде изгубен достоверния тип на къщата.

Арх. Петкана Бакалова е магистър по архитектура от Висшия институт за архитектура и строителство, София, и по артмениджмънт от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, Пловдив.

Преминала е двугодишен курс по запазване на наследството, проведен от " Ecole de Chaillot ", Париж, и Националния институт за монументи на културата, София.

Има сериозен управнически и административен опит, в това число като началник на планове, финансирани от Европейски Съюз, един от които е награден от Европейска комисия в България. Разработва капиталови планове за едни от най-значимите монументи на културата в България от разнообразни столетия и за обществена инфраструктура.

От май 2016 година до октомври 2020г. e зам.-председател на Камарата на архитектите в България с сектор " Нормативна уредба ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР