“Къщата с ягодите - емблематичната сграда на ул “Сан Стефано

...
“Къщата с ягодите - емблематичната сграда на ул “Сан Стефано
Коментари Харесай

Валентин Златев имал “твърдото намерение” да запази “Къщата с ягодите” автентична

“Къщата с ягодите ” - емблематичната постройка на ул “Сан Стефано ” в столицата ще резервира достоверния си тип. Такова било “твърдото желание ” на нейния притежател - Валентин Златев. Уверението идва от самия нео в ефира н bTV. Готов бил и на банкова гаранция с която да се ангажира, че няма нищо по паметника да бъде променено. Нямало нищо правилно в спекулациите.
Казусът около “Къщата с ягодите” не е от през вчерашния ден, само че през последните няколко дни набра нова инерция. Рушащия се монумент в сърцето на София от години има потребност от подсилване, а предходната седмица се заприказва за реституция. Реалният план не е оповестен, само че се появиха опасения, че постройката ще бъде обезобразена или даже изцяло съборена. Стартира даже и онлайн петиция.

“Искам изрично да заявя моето твърдо предпочитание да реставрирам и възстановя постройката в достоверния й тип без никакви промени в хоризонтално и отвесно отношение и никакви промени в оформлението на фасадите. Винаги съм желал само да възстановя този прелестен монумент в истинския му тип, с цел да може парцелът още десетилетия да извършва функционалността си на фамилна сграда”, показва Златев.

" В същото време се прибавя, че изрично условие към всички забъркани в реставрацията и плановете за " Къщата с ягодите “ би трябвало да подсигуряват сигурността на нейните жители след ремонта ", показва още в позицията си Златев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР