Къщата на поета Пейо Яворов на софийската ул. Г. С.

...
Къщата на поета Пейо Яворов на софийската ул. Г. С.
Коментари Харесай

Къщата на Яворов отново се продава на търг

Къщата на поета Пейо Яворов на софийската ул. " Г. С. Раковски " още веднъж е оповестена за обществена обмен от частен правосъден реализатор. Този път цената за постройката с повърхност близо 400 кв. метра е 1.285 млн. лв..

Първият търг за къщата, която е частна благосъстоятелност и сега работи като музей, беше през предходната година, само че купувачи не се явиха. Тогава цената беше 1.63 млн. лв.. По закон при повторното оповестяване тя се понижава.

Имотът се продава по искане на някогашния шеф на компанията " Дом Яворов " Володя Лозанов. Дружеството е притежател на къщата, а до продажбата и от правосъден реализатор се стигна поради правосъдни разногласия сред Стоянов и притежателя на " Дом Яворов " Васил Панчев.

Оферти за присъединяване в новия търг за къщата, която е монумент на културата, се подават от 26 август до 26 септември, а оповестяването на резултатите е планувано за 27 септември.

Още при първия търг беше малко евентуално за парцела да се явят претенденти. Причината е, че къщата е монумент на културата, има градивни проблеми и мъчно би могла да се употребява за друго с изключение на за музей.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР