Къщата на Николай и Евгения Баневи, която бе показана по

...
Къщата на Николай и Евгения Баневи, която бе показана по
Коментари Харесай

Красимир Дачев: Къщата на Баневи, която показа МВР, беше моя, купиха я 3,5 млн. евро

Къщата на Николай и Евгения Баневи, която бе показана по медиите от Министерство на вътрешните работи след задържането им във Франция, беше моя. Баневи ми заплатиха 3,5 млн. евро за нея. 
 Дачев: За бизнеса по-опасни от убийствата са присвояванията на компании с подправени документи
Това съобщи предприемачът Красимир Дачев по бТВ. Той добави, че е строил къщата за фирмена резиденция и дори си направил площадка за хеликоптер преди да я довърши, с цел да не губи време. След това обаче решил, че шефовете на предприятията, които идват в София, ще спят на хотел, и я продал. Според него е демонстрация на неприятен усет проявлението на къщата и движимостите на Баневи. 

„ Приватизацията трябваше да стартира първия ден след измененията, не да чакаме 10 години. Трябваше да стартира и контролът, само че по какъв начин да почне надзор, като за тези 10 години, предприятията бяха оглозгани. В „ Полимери ” всичко беше занулено, бяха едни огромни черни дупки. Първото, което взех – дружество, което прави 40 млн. $ годишно, го заварих с 28 млрд дълг. Те си бяха избрали за ръководител на Управителния съвет шефа на локалната банка, като им трябват пари, получават от банката заем – без никакво поръчителство ”, описа Дачев.

„ Приватизацията имаше и бандитски, и политически привкус, има огромна разлика сред всеобщата приватизация и касовата приватизация, при която се задължаваш да правиш вложения, да запазиш работните места. Букетът е от всичко, само че доста закъсня, доста е късно да си приказваме за нещо, случило се преди 20 години ”, сподели Дачев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР