Къщата-музей на поета и революционер Пейо Яворов се продава от

...
Къщата-музей на поета и революционер Пейо Яворов се продава от
Коментари Харесай

Частен съдебен изпълнител продава къщата-музей на Пейо Яворов в София

Къщата-музей на поета и бунтовник Пейо Яворов се продава от частен правосъден реализатор. Това демонстрира информация на уеб страницата на Камарата на частните правосъдни реализатори, заяви организация Фокус.
Имотът, намиращ се на бул. „ Раковски " № 136, е оценен на 1 628 758 лв.. Обявата за търга е оповестена на 11 октомври 2018 година Търгът би трябвало да завърши на 16 ноември 2018 година
Къщата става музей през 1963 година В този дом на столичната улица " Г.С. Раковски " Яворов и Лора Каравелова са живели малко повече от година до съдбовната нощ, в която тя се самоубива, а той се прострелва и ослепява.
" Няма такова място в София, което да пази по този метод паметта на Яворов " , сподели уредникът на къщата-музей Иво Милтенов, добавя организация КРОСС.
Домът е монумент на културата, само че сега е частна благосъстоятелност. През 2015 година я придобива Васил Панчев. Оказва се, че я наследява със отговорности, тъй като парцелът е ипотекиран няколко пъти от предходните притежатели.
" Ние нямахме визия, че има отговорности по парцела. Ние останахме с усещането, че парцелът е изплатен изцяло. В последвие се оказа, че не сме знаели всичко във връзка с този заем ", уточни Васил Панчев, шеф на фирмата-собственик.
В разследване на необслужване на заема, са се натрупали лихви.
" При нас пристигна взискател по делото, който показа изпълнителен лист в оригинал. Собственикът е заложил този парцел на юридическо лице за застраховане на провиснал заем. До колкото ми е известно, това е втора поред ипотека. Преди това е имало още една, която е заличена ", съобщи помощник-частният правосъден реализатор Валентин Василев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР