Къщата "Белведере" и градините към нея, разположени на бреговете на

...
Къщата "Белведере" и градините към нея, разположени на бреговете на
Коментари Харесай

Една история за ревност, безумство и ирландски руини

Къщата "Белведере " и градините към нея, ситуирани на крайбрежията на Ирландия, могат да се похвалят с няколко архитектурни странности и едно безумство, наречено "Ревнивата стена ", написа Profit.bg.

Тази триетажна постройка, проектирана, с цел да наподобява на разрушените руини на остарял готически палат, е издигната от Робърт Рочфор - упорит благородник, за който ревнивост и възмездие са основни тематики в живота, показва Amusing Planet.

Робърт Рочфор, първият граф на Белведере, е роден в семейство с 11 деца, а татко му - Джордж Рочфор, е другар на известния ирландски публицист Джонатан Суифт.

Мъжът, станал прочут като "нечестивия граф " поради безразсъдството му като брачен партньор, губи първата си жена след една година брак поради едра шарка.

След гибелта й той се дами за шестнадесетгодишната Мери Молесуърт, която през идващите няколко години му ражда четири деца.

Но Робърт не демонстрира никакъв интерес към фамилния живот и постоянно я оставя с децата в фамилното имение в Галистън, Шотландия, с цел да обикаля кралските дворове в Лондон и Дъблин.

По време на отсъствието му Мери постоянно посещава своя шурей - Артър Рочфор, който живее наоколо.

Робърт стартира да я подозира в невярност (или просто желае да се отърве от нея, както допускат някои историци), поради което я упреква в прелюбодейство.

Като наказване мъжът я затваря в фамилната къща в Галистън, която тя не напуща в продължение на 31 години. Слугите, които я посещават, са инструктирани да не приказват с нея, а тя няма право да вижда децата си.

Още по тематиката четете ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР