Къща за гости Венис Хаус, която се намира на ул.

...
Къща за гости Венис Хаус, която се намира на ул.
Коментари Харесай

Къща за гости се прави на хотел в центъра

Къща за посетители „ Венис Хаус ”, която се намира на ул. „ Щросмайер ” в идеалния център на Пловдив, беше санкционирана със 1000 лв., откакто се представяла за тризвезден хотел в интернет и по този начин заблуждавала клиентите си. Санкцията е била наложена от чиновници на Комисията за отбрана на потребителите и е доказана от Окръжния съд.

Проверката била осъществена на 11 октомври м.г. по сигнал от клиент на туристическия обект, който подал недоволства за даване на погрешна информация посредством интернет страницата на къщата и по телефона.

Оказало се, че „ Венис Хаус ” има уверение за одобрена категория три звезди, само че като къща за посетители. Инспекторите открили, че на фасадата на постройката имало надпис на латиница Venis House с изобразени три звезди, само че нямало информация за типа на обекта. На ценоразписа обаче било изписано „ Hotel***Venis House ”, а имало и визитни картички отново с надпис за хотел. Била тествана и интернет страницата на туристическия обект, където също пишело „ Хотел Венис “.

Въз основа на това била формирана докладна бележка, заповед, която забранявала нелоялната процедура и акт и наказателно разпореждане с санкция в най-малък размер от 1000 лв., като максимумът е 30 000 лв..

Собствениците на туристическия обект решили да жалят глобата пред съдилищата, като декларирали, че са трансформирали данните в уеб страницата и рекламните материали. Магистратите обаче взели страната на проверяващите и единствено удостоверили наложената санкция.

Решението е дефинитивно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР