Къща за гости Арт в Свети Влас няма никакво основание

...
Къща за гости Арт в Свети Влас няма никакво основание
Коментари Харесай

Ангелкова иска КЗП да затвори къща за гости в Свети Влас. Веднага

Къща за посетители " Арт " в Свети Влас няма никакво съображение да предлага туристическа услуга . Тя работи напълно в нарушаване на българското законодателство, тъй като удостоверението й за категоризация е изтекло през 2015 година. Това оповестиха от Министерството на туризма след инспекция на къщата за посетители от екип на ведомството, воден от министъра.

Министър Ангелкова изясни, че ще упорства пред Комисията за отбрана на потребителите (КЗП), обектът да бъде запечатан незабавно . Компетентността за затваряне на обекта била в КЗП.
 Ангелкова персонално проверила 5-звезден хотел
Ангелкова персонално проверила 5-звезден хотел

Готвят промени в Закона за туризма

Проверката е след подаден сигнал от родител, че 25 деца са били настанени при извънредно неприятни условия . Къщата е тествана от специалисти на Министерството на туризма, Комисията за отбрана на потребителите, РЗИ и локалната администрация.

Специалистите са открили, че обектът е имал уверение за къща за посетители, 2 звезди, издадено от кмета на община Несебър от 21 юни 2007 година. То е изтекло през 2015 година Оттогава до момента тя действа без документи и позволения , сподели министър Ангелкова.

При инспекцията преди ден специалистите са видели, че в хотела са настанени деца, за които притежателите обяснили, че са на техни познати, а не са туристи.

Задействана е процедура за издаване на акт за административно нарушаване и санкция , която за юридическо лице е до 10 хиляди лева а за физическо лице - до 5 хиляди лева ., осведоми министър Ангелкова.

Предстои Националната организация по приходите да направи данъчна оценка за това, че обектът е функционирал без разрешителни.

Ангелкова изясни, че видно хигиената в обекта е под всевъзможни критерии и правила. Басейнът и водата (в него) са мръсни, сподели тя. Представители на РЗИ са съставили акт за нарушаване поради неналичието на здравословни и безвредни условия . До дни се чака да бъдат подготвени пробите от водата в басейна.

Недопустимо е по този метод да се разрушава имиджът на българския туризъм, всички би трябвало да съблюдават законите и ще продължим да следим прецизно това да е реалност, безапелационна бе Николина Ангелкова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР