Къща в столичния район Овча купел може да се срути

...
Къща в столичния район Овча купел може да се срути
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Къща може да рухне заради разрешен от кмета на Овча купел строеж

Къща в столичния регион " Овча купел " може да се срути всеки миг, а повода е градеж в прилежащия парцел. Това стана мотив пострадали да потърсят за подпомагане ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

 

Разрешението за градежът, грозящ къщата, е издадено от кмета на “Овча купел ” Ангел Стефанов и неговата администрация и е променяно два пъти, като и двата пъти е било за нарастване на етажите.
 
Потърпевшето семейство живее в " къща-близнак ". След като районният кмет дава позволение за градеж на съседите им, те унищожават своята част от къщата. При осъществяването на изкопни действия при новото строителство е наранена съществуващата къща. Укрепването на направения ров не е било осъществено по утвърждения капиталов план, в резултат на което, в жилищната постройка са се появили голям брой пукнатини. Текущият надзор на градежа, който е обвързване на кмета на региона не е бил ефикасен, с цел да не се позволен тези нарушавания.

 

„ Такива са обстоятелствата. Сега потърпевшото семейство чака помощ от същия този кмет, който в началото не е упражнил надзор.

 

В края на предишния месец обаче Ангел Стефанов стига по-далеч. Спокойно изпраща публично наставление до притежателите на повредената постройка, че домът им е заплашен от сриване и фамилията би трябвало да се изнесе и да предприеме дейности по укрепването на постройката.

 

Забележете! Не глоби строителя, изкопал до основите на къщата, а дава инструкции на фамилията, чиято къща е повредена, да си я оправи и в това време да се изнесе. “, възмущава се ръководителят на СОС при визитата си на място.
 
Главният проектант на Столична община е изпратил специалисти от Дирекция „ Общински строителен надзор " за осъществяване на инспекция за изясняване на случая. На районната администрация е разпоредено неотложно да спрат осъществяването на всички строителни действия отвън утвърждения план, както и да образуват административно-наказателно произвеждане против строителя и строителния контрол.

 

„ Настоял съм всеки ден да се правят инспекции на място от „ Общински строителен надзор “ при основния проектант на София, тъй като просто към този момент нямаме доверие на районната администрация.

Задължаваме строителя неотложно да укрепи повредената постройка! “, добавя Георгиев.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР