Къща в пловдивското село Войводиново се продава за главозамайващата цена

...
Къща в пловдивското село Войводиново се продава за главозамайващата цена
Коментари Харесай

Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща на 9 км от Пловдив

Къща в пловдивското село Войводиново се продава за главозамайващата цена от 425 000 евро. Сградата е с обща повърхност 400 квадратни метра, дворът е един декар, има басейн и двоен закрит гараж, видя кореспондент на Plovdiv24.bg

Продавачът съзнателно изброява преимуществата на парцела - постройката е на два етажа, като на първия етаж има хол, трапезария и кухня в общо помещение, спалня, баня и тоалетна, сервизно помещение сред двата гаража с вход и към кухнята. По вътрешно стълбище се стига до втория етаж, на който има четири спални, две гардеробни, две бани с тоалетни и огромна просторна тераса с панорама към двора и басейна в парцела. В задната част на двора има огромен закрит двоен гараж и пред него са обособени още две открити паркоместа. Къщата не е обзаведена.

Обявата провокира проливен дъжд от мнения, съвсем всички отрицателни. Повечето от тях са шокирани от цената и означават, че за такава сума може да се купи повече от порядъчен парцел в Испания, Франция или Англия: 

" За такива пари - къща в Лондон или Кент. Пет-шест къщи в Южна Франция или в някой испански курорт ", " Войводиново да ни е квартал на Сен Тропе? ", " За тези пари в Съединени американски щати можеш да си купиш чисто нова къща с гараж, заден двор, в обитаемо място където годишната ти заплата ще е 80000 $ и нагоре! ",  " Войводиново стана Монако ", " Ехее и Холивуд надскочихме ", " Ама това в Париж ли е? ", " Дом на два етажа в южна Италия, с мрамор и огромен двор, на 25 км от морето коства 150 000 евро! "...

Потребител пита на какъв брой метра от морето е предлаганата къща, а съобразителният отговор е: първа линия на дерето. Заради галактическата цена коментаторите напомнят, че във Войводиново няма общоселска канализация, както е в множеството български села и най-вероятно и във въпросния парцел има септична яма. Критикува се неналичието на обзавеждане, а някои означават, че са употребявани евтини материали с искания за разкош. 

" Разгледах деликатно фотосите, та какво тъкмо от къщата, мястото, обзавеждането дето го няма или местоположението допускат цена от 425 000 евро? Това е галактическа цена, на която биха завидели притежатели, предлагащи парцели в международен мащаб. Не смятате ли че много се излагате?! " - написа дама. Друга добавя " Ставате смешни хора. Половин милион за селска къща с плочки от преди половин век. Като ще претендирате за тези пари, най-малко малко вложете. С трици маймуни желаете да ловите. ".

Край на полемиката поставя коментар, в който се споделя, че същата тази къща преди време е предлагана чартърен за сумата от 1500-2000 лева " Явно не върви и в този момент желаят да я продадат и да вземат 35-годишен наем вкупом " - отбелязва индивидът.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР