Къща в кюстендилското село Пиперков чифлик изгоря при пожар тази

...
Къща в кюстендилското село Пиперков чифлик изгоря при пожар тази
Коментари Харесай

Трима военни спасиха възрастен мъж от горяща къща

Къща в кюстендилското село Пиперков чифлик изгоря при пожар тази заран. Собственикът, 67-годишният Георги Манолов, е избавен от трима бойци. Те ще бъдат препоръчани за премия от полковник Красимир Кръстев, шеф на Бригадното командване на Сухопътните войски в Благоевград, където служат.Около 06:30 ч. военнослужещите - ефрейтори Десислав Йорданов и Евгени Георгиев и редови войник Кристиян Георгиев, пътувайки за работното си място, от Кюстендил за Благоевград, виждат гъст пушек и виждат, че гори къща, описа пред Дарик полковник Красимир Кръстев.
„ Ефрейторите Десислав Йорданов и Евгени Георгиев и редови войник Кристиян Георгиев незабавно се отзовават на апела за помощ и преценявайки заплахата от разрастващия се пожар, изваждат възрастния мъж през прозореца, защото той няма опция да излезе самичък, тъй като е полуинвалид. Минути по-късно огънят е обхванал цялата къща. Изкарали са и автомобил от двора на безвредно място и са се обадили на телефон 112”, описа за Дарик полковник Красимир Кръстев, шеф на Бригадното командване на Сухопътните войски в Благоевград.Той бе безапелационен, че военнослужещите са направили едно мъжество, реагирали са по най-правилния метод, избавили са човек, рискувайки живота си.
Според притежателя на злощастната къща пожарът е провокиран от късо съединяване в остаряла апаратура. В къщата е имало и няколко газови бутилки, които не са се възпламенили от огъня.
Мъжът се е разминал единствено с опърлена коса и рана на шията.
„ Сутринта пуснах тв приемника, усетих дима, изгасна токът. Видях огъня и отидох да изгасям. Добре, че не се задуших. Огънят се популяризира доста бързо поради мокетите в къщата. От вътре през прозореца ме извадиха няколко бойци, които минаваха по пътя инцидентно. Пожарната пристигна бързо. Забавихме се, до момента в който се обадим”, съобщи притежателят на къщата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР