Къща, която се намира на Босфора и някога е била

...
Къща, която се намира на Босфора и някога е била
Коментари Харесай

Продават имот на прадядото на Борис Джонсън

Къща, която се намира на Босфора и в миналото е била благосъстоятелност на прадядото на английския министър председател Борис Джонсън, е оповестена за продажба. Офертната цена е 96 млн. USD.

Пететажната Zeki Paşa Waterside Mansion, която прилича на палат, е считана за един от най-скъпите парцели в света. Той се състои от 23 спални и 8 бани и разкрива необикновено красива панорама към Босфора.

Имотът е издигнат през втората половина на XIX в. За османски фелдмаршал, само че в него са живели разнообразни фамилии, в това число и прадядото на английския министър председател – Али Кемал. Той също е бил политик и публицист, както е считан и за една от противоречивите фигури за това време в Истанбул. По време на пътешестване в Швейцария Кемал среща Унфрид Брън, която е от англо-швейцарски генезис и е щерка на Франк Брън от брака му с Маргарет Джонсън- Двамата се женят през 1903 година в Падингтън. Поради политическите възгледи Кемал живее в заточение във Англия до 1912 година След това се завръща в Истанбул и три месеца е министър на вътрешните работи в държавното управление на Дамат Ферит Паша. Съпругата му и сестра му остават във Англия. Сестра му Селма по-късно се връща в Турция. След като Кемал е изправен пред съд в АНкара и е линчуван, брачната половинка му се омъжва за Айрин Уилямс, която ражда Стенли – бащата на Борис Джонсън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР