Касетъчните боеприпаси, които САЩ наскоро изпратиха на Украйна, вече се

...
Касетъчните боеприпаси, които САЩ наскоро изпратиха на Украйна, вече се
Коментари Харесай

Джон Кърби: Касетъчните боеприпаси, доставени от САЩ на Украйна, вече се използват

Касетъчните муниции, които Съединени американски щати неотдавна изпратиха на Украйна, към този момент се употребяват на бойното поле по подобаващ и ефикасен метод, оповестиха Ройтерс и Укринформ, като се позоваха на Джон Кърби, представител на Белия дом по националната сигурност.

" Те ги употребяват по подобаващ метод, употребяват ги дейно ", сподели Кърби по време на брифинг, когато беше запитан за касетъчните муниции, които Съединени американски щати изпратиха на Украйна този месец, предава СГ, представена от Българска телеграфна агенция.

Кърби означи, че американската страна е получила първична противоположна връзка от украинците. В този подтекст той акцентира, че потреблението на тези муниции фактически е оказало влияние върху отбранителните обединения и маневрите на Русия.

Украинската страна съобщи в ОССЕ, че въоръжените сили ще употребяват касетъчни муниции извънредно в регионите, където са съсредоточени съветските войски във краткотрайно окупираните територии, като деликатно ще записват всички случаи, показва Укринформ.

Съединени американски щати считат, че касетъчните муниции, които се отварят във въздуха и изпускат десетки по-малки снаряди, ще оказват помощ на украинските сили да пробият съветските фронтови линии. 

Над 120 страни са подписали интернационалната Конвенция за възбрана на касетъчните муниции, само че Съединени американски щати, Русия и Украйна не са измежду тях.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР