Къса ли си гущерът опашката с опита да се изхвърли

...
Къса ли си гущерът опашката с опита да се изхвърли
Коментари Харесай

Война в прокуратурата! Гешев поиска оставката на Сарафов

Къса ли си гущерът опашката с опита да се изхвърли Гешев от поста

Главният прокурор Иван Гешев изиска оставката на заместника си Борислав Сарафов, който е и шеф на Националната следствена работа. „ В случай, че не го направи, на следващия ден ще внеса искане за отстраняването му във Висшия правосъден съвет “, сподели Гешев в края на конференцията си през днешния ден.

Преди това той демонстративна скъса своята оставка, с цел да покаже, че няма елементарно да се съобщи и ще води борба за поста си.
Доскоро се смяташе, че Сарафов е най-приближения човек до основния прокурор. Той пръв се озова на мястото на бомбения атентат и не спираше да повтаря, че уредниците са желали да убият Гешев.

Но в последните дни политическата обстановка се е промени внезапно. ГЕРБ предложи за министър председател Мария Габриел – неприкрит либерал, откърмен в Брюксел, с което сподели на шефовете от „ Козяк “, че може да бъде по-голям католик от папата и може да им служи по-добре и по-вярно от зелените младоци на „ Продължаваме промяната “.

Първото показно, което направи, бе по време на гласуването в предходния парламент за премахването на ветото против Северна Македония. Кирил Петков искаше да го махне, само че не му стискаше, по тази причина въртеше и усукваше. Тогава Борисов излезе на сцената, заповяда на депутатите си да гласоподават както би трябвало и българската идея небрежно беше зачеркната.

Явно в този момент, с цел да сформира кабинет и да получи поддръжка, Борисов би трябвало да махне Гешев – нещо като гущера, който си къса опашката, в случай че употребяваме сравнението на един убит необут – Илия Павлов.

За тази цел наподобява е притеглен Сарафов. Гешев обаче не желае да си потегля непринудено и загатна, че е подготвен да демонстрира зъби, като загатна за делото „ Барселона гейт “.

Как ще се развият събитията, занапред ще излиза наяве.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР