Каса до Пенедо е интересна каменна къща, разположена между Селорико

...
Каса до Пенедо е интересна каменна къща, разположена между Селорико
Коментари Харесай

Каса до Пенедо - каменният замък в Португалия

Каса до Пенедо е забавна каменна къща, ситуирана сред Селорико де Башто и Фафe в северната част на Португалия. Известна още като " Каменния палат ", тя е издигната от четири великански камъка през 1972 година, вписвайки се съвършено в естествения пейзаж.

Замъкът е дело на инжинер Гимараеш, който го проектира като ваканционна вила за своето семейство, написа Life Globe.
Скоро след построяването си красивата и забавна къща стартира да притегля вниманието на доста любопитни туристи и архитекти, принуждавайки притежателите да се реалокират на друго място.

Днес Каса до Пенедо е дребен музей, цялостен със сувенири, фотоси от историята на постройката и красиви околни пейзажи. Въпреки че къщата се намира до големи вятърни мелници, тя е лишена от електричество. Това обаче не я прави необитаема, тъй като е оборудвана с всички модерни улеснения.

Двуетажната къща е дребна по мярка, само че много уютна. На приземния етаж има кухня и всекидневна, декорирани в селски жанр с диван, изработен от евкалиптово дърво и камък, който тежи съвсем 250 кг. Горният етаж е наличен през дървени стълби и е очакван за спални пространства.

Всяка стая в Каса до Пенедо е с друга форма, която е приспособена към избрана геометрична характерност на скалата. Къщата разполага и с външен басейн, издълбан в огромен камък. Приказната сграда е позната на доста киномани, като част от декора на португалския филм " Луна ".

Много от туристите посещават Каса до Пенедо по време на еднодневна екскурзия от Порто, откъдето можем да разгледаме и забележителностите на Коимбра и други португалски градове. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР