Кърваво дело в Бургаския окръжен съд от началото на миналата

...
Кърваво дело в Бургаския окръжен съд от началото на миналата
Коментари Харесай

Зверство: Роден бизнесмен тъпче трупове в бидони с киселина

Кърваво дело в Бургаския областен съд от началото на предходната седмица напомни за злокобната находка от преди две години на две мощно разложени тела, затворени в пластмасови бидони, написа " Телеграф ".

Подсъдим по делото е бургаският предприемач Станимир Рагевски. Той дава отговор за двете убийства, осъществени с вкаменяващ кръвта садизъм - на брокерката Теодора Бахлова и на строителня служащ Юмер Мехмед.

В хода на следствието на случая, както и от материалите по делото се схващат злокобните детайлности. След като са разстреляни, брокерката и служащият са накълцани с електрически трион, а останките им са натъпкани в бидони, цялостни с киселина.

Целта е била труповете да се разложат оптимално бързо. Главите и краката им обаче не са се побрали, по тази причина са били захвърлени в мочурище край Бургас.
Останки
Друга част човешки остатъци са заровени в гробище, а полустопени с киселина кости са скрити в канализацията в центъра на морския град. Тези вледеняващи кръвта детайлности може и да наподобяват на зрелищна сцена от на ниска цена холивудски хорър, само че са част от действителни събития, потресли Бургас.

Зад бруталната кланица изплуват парцели за милиони, измами, опиати и канал за крадени коли. Злокобно надничат сенките на Станимир Рагевски, считан до неотдавна за честен предприемач, и на неговата „ дясна ръка “ Деян Дичев - Готвача, по-известен в последно време с прозвището Чистача на Рагевски.

Именно Дичев бе индивидът, който заведе криминалистите до разчленения мъртвец на Юмер Мехмед, а по-късно сподели и къде са заровени останките на брокерката Теодора Бахлова, убита в главата и държана в бидон с киселина месеци наред.

С помощта на някогашния пандизчия Дичев серийният палач е заличавал следите от злокобните изтезания и се е отървавал от разчленените и разядени остатъци на жертвите си.
Повече
Засега криминалстите и прокуратурата са събрали доказателства за две сходни брутални убийства, само че се работи и по съмнение, че жертвите са повече. Готвача направи цялостни признания и бе наказан само за вещно и персонално укривателство на 4 години и половина затвор.

В процеса против Дичев бе потвърдено, че той е знаел за убийствата и е помагал на екзекутора по всевъзможен метод, без да е забъркан във физическото умъртвяване.

В заведението на Готвача бяха открити и всички улики, които съгласно признанията му Рагевски му заръчал да скрие - револверът, с който са убити Бахлова и Юмер, телефон и сим карта, употребена единствено с цел да бъдат извикани  двамата на среща с Рагевски, както и скъпите бижута на брокерката, които е носила в деня на убийството си.

Процесът против Рагевси, който прокуратурата разгласи за сериен палач,  тепърва стартира. Очаква се главен очевидец на обвиняването да бъде точно някогашният пандизчия кулинар Деян Дичев - Готвача, който се съгласи да спомага на следствието.
Обрат
Разплитането на злокобните убийства стартира преди две години и половина, когато богатата брокерка Теодора Бахлова изчезна безследно. На 29 октомври 2020 година тя излязла от вкъщи си и тръгнала на среща със своя съучастник и непосредствен другар Станимир Рагевски, който й дължал доста пари.

Предупредила за това околните си и повече не се върнала. Девет месеца по-късно на 4 август 2021 година още веднъж след среща с Рагевски безследно изчезна и бачкаторът Юмер Мехмед.

Тогава криминалистите свързаха двата случая и скоро стигнаха до останките на двете жертви. От показанията на Готвача излиза наяве, че Теодора Бахлова била убита в тил от Рагевски с револвер „ Макаров “.

Процесът обаче може да придобие забавен процес или даже поврат, в случай че Рагевки реши да приказва и опише своята версия за присъединяване и ролята на Готвача в злокобните закононарушения и по какъв начин скъпите бижута на жертвата и револвера, с който е екзекутирана, са се озовали в него. Неоспорим факт е, че двете убийства са осъществени в два разнообразни жилището, благосъстоятелност на Рагевски и брачната половинка му.

Причината е прозаична - Бахлова и Юмер имали искания, че Рагевски им дължи големи суми пари.
Студени досиета водят към същата зла ръка
Два към момента неразкрити случая на убийства може да са свързани със същата зла ръка, протегнала ръка на брокерката и строителния служащ, настояват криминалисти. Първият случай е от 2018 година, когато 30-годишният Александър Стоянов беше открит с патрон в главата в под земята гараж в бургаския квартал „ Славейков “.

Убил се самичък, откакто преди този момент инсталирал заглушител на револвера, и то в разгара на ваучър, на който чествали рожден ден на приятелката му.

Александър ненадейно прекъснал купона, споделил, че излиза за малко на чист въздух, а протегнал ръка на живота си. Години по-късно „ студеното досие “ проговори, че жертвата е била забъркана в бизнес за милион с крадени първокласни коли, създаден от Станимир Рагевски и дясна негова ръка в тази скица.

Вторият случай с мистериозно самоубийство е от 13 юли 2021 година, когато  63-годишният неработоспособен Билян Савов е открит с патрон в главата – и той се самоубил.

А по някаква нелепа случайност последният му посетител бил неговият покровител и изключително непосредствен другар Станимир Рагевски. Трупът на Билян  открила чистачката на входа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР