Картовият и платежен оператор БОРИКА постави официален старт на Национална

...
Картовият и платежен оператор БОРИКА постави официален старт на Национална
Коментари Харесай

БОРИКА стартира проект Национална Картова Схема

Картовият и платежен оператор БОРИКА сложи формален старт на Национална Картова Схема. Компанията разгласи огромния си план - самодейност на Българска народна банка, по време на особено събитие, което събра на едно място близо 200 посетители - водещи фигури и специалисти от финансовата сфера.

Повод за събитието беше представянето на новата корпоративна еднаквост на сдружението, което близо осем години след сливането на БОРИКА АД и Банксервиз АД, одобри юридическото име БОРИКА АД.

Мирослав Вичев, Главен изпълнителен шеф на компанията, показа новата бизнес тактика и новия пазарен метод на БОРИКА, в които водещи са софтуерните нововъведения и връзките с акционерите и клиентите на сдружението. Те са в основата и на цялостното ребрандиране на компанията, което цели реализиране на синергия сред другите артикули и услуги, които БОРИКА предлага.

" Вярвам, че модернизацията и разширението на спектъра от електронни услуги са правилният път към нашите клиенти - корпоративни и крайни ", показа Вичев.

Той показа и обновените марки на електронния автограф B-Trust, електронната фактура Е-Faktura, мобилното приложение Mobi-B и парични преводи през банкомат - Cash-M.

Ключов план в новата пазарна тактика на сдружението е внедряването на Национална Картова Схема, която се чака да окаже позитивно въздействие върху стопанската система на страната и да промени радикално методите на разплащане у нас. До момента в Европа действат 27 национални картови схеми (14 за дебитни и 13 за кредитни карти). В огромна част от тези страни се осъществят приблизително над 120 платежни преводи на глава от популацията всяка година, до момента в който в България те са едвам 11.

Въвеждането на Национална Картова Схема е един от основните фактори за повишението на броя на платежните преводи у нас и смяна на съотношението сред заплащанията на ATM и ПОС, което все още е 56:44 за България и 19:81 в интерес на ПОС в Европа. Именно това е главната цел на схемата - миграция на кеша и хартията към цифрови канали посредством развиване на нови електронни услуги в обществения и частния бранш.

Българската карта носи марката Bcard. Амбицията на екипа е картата да доближи до необятен кръг от консуматори и търговци, при извънредно преференциални стопански условия.

Към края на месец юли 2017 година 100% от АТМ устройствата и 85% от ПОС терминалите у нас ще имат техническа подготвеност да одобряват Bcard. " Една карта - доста точки на разплащане в България ", по този начин в резюме разказа новата карта Стоилка Арсова, началник на Националната картова скица.

С Bcard клиентите ще имат опция за реализация на заплащания и към страната, електронни ваучери, превоз, вендинг машини и др.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР