Картовите разплащания са по-удобни при пътуване в чужбина65% от българите

...
Картовите разплащания са по-удобни при пътуване в чужбина65% от българите
Коментари Харесай

Разчитаме все по-малко на пари в брой

Картовите разплащания са по-удобни при пътешестване в чужбина

65% от българите имат доверие на преводите, направени с карта в чужбина (снимка: CCO Public Domain)

Българите не разчитат доста на заплащането в брой, когато пътуват отвън страната, демонстрира изследването Masterindex, п роведено измежду 1000 души в 28 града, оповестиха от картовия оператор.

Докато парите в брой са желан разплащателен способ единствено измежду 33% от българите, в Македония и Сърбия този % е съвсем двоен – надлежно 57% и 60%.

Когато става въпрос за преференции по отношение на заплащанията в брой или с карта, 80% от респондентите имат вяра, че главното преимущество на картовото разплащане е удобството, а 37% от тях избират да не взимат със себе си пари в брой, когато пътуват.

36% от българите, които употребяват и двата разплащателни метода, когато пътуват, избират да не взимат пари в брой.  Те дефинират няколко съществени изгоди от разплащането с карти в чужбина – по-удобни за потребление (79%), годни на всички места по света (43%) и по-безопасни (49%).

Потребителите, които разчитат главно на картовите разплащания, се усещат удобно, когато разполагат с спомагателни средства в брой (31%) или считат, че употребявайки карти, могат да наблюдават по-ефективно разноските си (30%).

65% от проучените имат доверие на преводите, направени с карта в чужбина, единствено 9% мислят противоположното, а 29% не са сигурни в отговора си. В съпоставяне със Сърбия и Македония, където доверието към картовите разплащания е надлежно 50% и 60%, българите показват високо доверие в този тип разплащателен способ.

„ Българите са измежду най-активните консуматори на новаторски способи за разплащане на път в цяла Централна и Източна Европа ”, разяснява Ваня Манова, районен управител на Mastercard за България, Северна Македония, Косово и Албания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР