Картографската услуга Google Maps много скоро ще показва местата, предлагащи

...
Картографската услуга Google Maps много скоро ще показва местата, предлагащи
Коментари Харесай

Google отчита нарастващо търсене на „ваксини близо до мен“

Картографската услуга Гугъл Maps доста скоро ще демонстрира местата, предлагащи имунизация против COVID-19, в допълнение засилвайки информираността за вируса и това по какъв начин хората да го избегнат, съобщи CNN.

Функцията ще бъде препоръчана в идващите седмици, започвайки от 4 американски щата – Аризона, Луизиана, Мисисипи и Тексас. Според Гугъл търсенията за „ ваксини покрай мен “ са се нараснали с пет пъти от началото на годината, а новият инструмент се ползва, с цел да се подсигурява „ даването на съответстващи за местоположението отговори “.

Платформата ще обособи специфичен информативен панел, включващ детайлности дали пациентът би трябвало авансово да си запише час, дали имунизацията в неговия регион е налична единствено за избрани групи хора, както и допустимо ли е слагане на доза непосредствено от автомобила.

От Гугъл обясниха, че работят с „ авторитетни източници “, в това число локалните управляващи и аптеките, а услугата ще стартира да работи и в други щати и страни по-късно.

Днес основният изпълнителен шеф на компанията, Сундар Пичай, разгласи, че Фондация CDC, Световната здравна организация и други неправителствени институции ще получат общо 100 млн. $ под формата на грантове за реклама.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР