Картофопроизводители излязоха днес на протест и категорично заявиха, че не

...
Картофопроизводители излязоха днес на протест и категорично заявиха, че не
Коментари Харесай

Картофопроизводители излязоха на протест на граничния пункт Илинден - Ексохи

Картофопроизводители излязоха през днешния ден на митинг и изрично обявиха, че не поддържат подписаното съглашение. Отказват да вземат участие в " уговорени мачове " и имат свои условия, които ще отстояват. Те се събраха преди граничния пункт " Илинден - Ексохи " при село Садово.



Точно в 11:00 часа стартира митингът на картофопроизводителите на граничния пункт с Гърция. Те са безапелационни, че не поддържат подписания меморандум с кабинета, макар уверението на земеделския министър Кирил Вътев, че сделката важи с цялостна мощ за всички производители, даже и за тези, които не са участвали на срещата през вчерашния ден.



уточни, че една част от земеделските стопани изкривяват отношението към всички останали и единствено упорстват за дотации, само че все пак твърди, че " от постигнатото съглашение ще получат всички ".



От Националната асоциация на картофопроизводителите обаче, не са съгласни с постигнатия прогрес. Затова те замразяват участието си в Българската земеделска камара. Настояват за преразглеждане на европейската зелена договорка, както и да бъде неразрешен вносът на артикули от трети страни, които не дават отговор на европейските стандарти. Искат също спомагателни обезщетения за фермерите в планинските и полупланинските региони.

Автор и фотоси: Миглена Медарова

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР