Картофите са почти задължително ястие на всяка трапеза, но всички

...
Картофите са почти задължително ястие на всяка трапеза, но всички
Коментари Харесай

Главният готвач на кралица Елизабет разкрива петте „картофени“ грешки

Картофите са съвсем наложително ядене на всяка софра, само че всички позволяваме неточности при приготвянето им. Това твърди английският готвач Джеф Бейкър, който е готвил за починалата кралица Елизабет. Както написа Mirror, става дума за пет неточности, които скапват усета на едно ядене.


По-специално, доста хора употребяват остарели картофи за готвене, вместо да купуват пресни. Според готвача, в случай че зеленчукът е омекнал и спаружен, би трябвало да се изхвърли.

Той също по този начин поучава да изберете типа на картофа съгласно метода на подготвяне. Някои са по-подходящи за пържене, до момента в който други са по-добри за варене или задушаване. Правилният вид ще изведе вашето ядене на по-високо вкусово равнище.

Друга неточност е потреблението на прекомерно доста масло. Това води до картофи, които могат да бъдат попрегорели извън, само че ненапълно сурови от вътрешната страна.

За бързо подготвяне се предлага зеленчуците да се варят 10 минути в подсолена вода преди пържене.

Бейкър показва, че множеството хора готвят картофите си в доста дребен съд. Поради това, вместо да се пържи и да получи хрупкава коричка, той стартира да се задушава. По-добре е да вземете спомагателен съд и да получите резултата, който сте възнамерявали. Освен това картофите постоянно се оставят във фурната прекомерно дълго. „ Бих предложил най-малко 30 минути при 220C/200C вентилатор, като проверявате на всеки 10-15 минути и разклащате, с цел да стане хрупкав. Ако към момента не сте сигурни след тези 30 минути, извадете картофа и го пробвайте. Не единствено можете да ревизирате дали е готово, само че можете също по този начин да пробвате първите хапки от най-хрупкавите пържени картофи в миналото “, сподели Бейкър. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР