Картофите присъстват традиционно на нашата трапеза в различни разновидности –

...
Картофите присъстват традиционно на нашата трапеза в различни разновидности –
Коментари Харесай

Това са хората, които НЕ трябва да ядат картофи

Картофите участват обичайно на нашата софра в разнообразни разновидности – печени, пържени, варени, смесени с други храни. Но доста хора въобще не подозират, че има болести, при които би трябвало да се откажат от картофите или най-малко да понижат потреблението им.

Според лекарите картофите са доста потребни в умерени количества. Те са източник на диетични фибри, минерали, витамини и антиоксиданти. Кореноплодното съдържа натрий и калий, които са нужни за добре координираната работа на клетките в организма. А витамините С и В6 вземат участие интензивно в имунните процеси.

За да намалите до нула риска от странични резултати, помислете за няколко нюанса:

• Избягвайте зелените корени. В такива картофи се натрупва веществото соланин, което унищожава клетките и предизвиква отравяне;

• Не гответе на прекомерно високи температури, тъй като тогава в картофите остават малко потребни вещества;

• Интересувайте се от мястото и изискванията на развъждане.

Не забравяйте, че доста зависи от вашата чревна микробиота. Онези, които нямат съществени болести, метаболитни нарушавания или самостоятелни реакции, могат да ядат умерено картофи. Но въпреки всичко не трябва да се не помни, че оптималното количество без щета за здравето е 300 г два пъти седмично.

Източник: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР