Картофеното нишесте решава 20 проблема от ежедневието Най-обикновеното картофено нишесте,

...
Картофеното нишесте решава 20 проблема от ежедневието Най-обикновеното картофено нишесте,
Коментари Харесай

Картофеното нишесте решава 20 проблема. Ще се изненадате

Картофеното нишесте взема решение 20 казуса от всекидневието

Най-обикновеното картофено нишесте, употребявано във всяка кухня преди, съвсем е пропуснат артикул. Когато баба ми описа за неговите свойства, първоначално не повярвах, само че след това взех решение да опитам. Работи! Сега доста ежедневни проблеми мога елементарно да реша без скъпи химикали, към които, апропо, имам алергия.

1.Сребро
Успях да почистя красивите лъжици и вилици доста бързо. Сега те просто блестят. Необходимо е да добавите единствено 2 ч.л. нишесте във вода и да накиснете предметите, по-късно измийте, както нормално.

2.Прозорци
Забравих за дългите мъчения, нужни, с цел да светне прозорецът до искра. Просто прибавям нишесте във водата, което работи като абразив.

3.Чист килим
Килимите вкъщи постоянно биват изцапани. Децата разливат сокове и плодови питиета, и даже в случай че парче тлъсто пилешко месо падне върху тях.

Оказва се, че мазнините съвършено се всмукват от нишестето. Просто посипвам нишесте върху петното, то всмуква мръсотията. След 10 минути можете да вакуумирате.

4.Изгаряния
Самата аз бях доста сюрпризирана, че нишестето оказа помощ за възобновяване на кожата ми след слънчевото изгаряне! Необходимо е прахът да се смеси с вода, с цел да се направи каша. След това, тази примес се нанася върху развалените сектори на кожата.

5.Лесно гладене
Лесно е да се приготви средство за съвършено гладене. Добавете на чаша вода 1 с.л. нишесте.

6.Ароматизирани маратонки
Нишестето съвършено отстранява миризмата от обувките. Ако сте ходили през целия ден или просто не сте имали време да изперете обувките си, задоволително е да изсипете нишесте в тях за през нощта. То всмуква миризмата след няколко часа, а на сутринта ще получите свежи обувки.

7 и 8.Кожени облекла и мебели
Почистих палтото си вкъщи без никакви химически препарати, предходната седмица даже измих кожената тапицерия на стола от мазнини. Просто поръсих нишесте върху петното и го избърсах с влажна забрадка.

9 и 10.Книги и карти
Може да отстраните влагата, в случай че ги сложите в найлонов плик, поръсите ги с нишесте и разклатите.

11.Успокоително
За да получите такова скъпо нещо, просто би трябвало да смесите нишесте с обичаното си етерично масло, според от настроението.

12.Сух шампоан
Не го употребявам за себе си, само че постоянно го употребявам за обичаното си куче. Страшно се опасява от водата и подобен изсъхнал шампоан просто е съвършен!

13.Полиране на мебели
Дървените предмети ще възвърнат привлекателния си външен тип, в случай че смесите нишесте с вода в съразмерност 1 * 1 и избършете повърхността.

14.Играчки
Слагам ги в торбичка, посипвам с нишесте и раздрусвам. То поема мръсотията, а плюшените другари остават чисти. За да премахнете добре праха, можете просто да вакуумирате играчките след процедурата.

15.Раздразнение
Често използваме памперси и перем с доста промишлени прахове. В резултат нишестето се оказа най-хубавото! Използвах го освен като елементарен прахуляк, само че и добавях по 1-2 с. л. във водата по време на къпане.

16.Дезодорант
Интересното е, че този способ работи добре. За да се отървете от несъразмерното изпотяване, е належащо да измиете подмишниците с запарка от дъбова кора от аптеката и по-късно леко да поръсите с нишесте. Добавям и етерични масла и употребявам дезодоранта на драго сърце!

17.За сосове
Бабините способи ми помогнаха да изоставя сгъстителите, които съдържат доста глутен. Когато върша сос, прибавям нишесте, според от неговото количество, можете елементарно да променяте плътността на продукта.

18.Въздушен омлет
Струва си да добавите малко нишесте даже преди процеса на разтрошаване. Омлетът ще стане доста лек и шуплест.

19.Под
Ако дъските скърцат, нишестето ще помогне. В нашата селска къща този проблем пречеше на всички да спят добре. Запълва и най-малките пукнатини, които провокират звук!

Вижте още: Запушени тръби – най-ефективното домашно средство

20.Боя за изобразяване
Безопасно и доста просто. 1-2 с.л. вода и два пъти повече нишесте, разбърквам всичко това с определената багра, постоянно сладкарска. Кипнете и оставете да се охлади, по-късно остава единствено да се добави боята.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР