Къртиците са истинско изпитание за всеки градинар. Въпреки че от

...
Къртиците са истинско изпитание за всеки градинар. Въпреки че от
Коментари Харесай

Уреди против къртици: Какво да знаем?


Къртиците са същинско тестване за всеки градинар. Въпреки че от една страна те са потребни поради кислорода, който вкарват в почвата, тези дребни създания постоянно предизвикват съществени вреди на градините и дворовете. За благополучие, към този момент има уреди, които оказват помощ за сполучливото им прогонване без да им вредят.
Какви типове уреди има за битка с къртиците?
От Otrovi.com споделиха с нас кои са ефикасните способи, които градинарите избират да употребяват за преследване на тези вредители.

Соларни устройства

Соларните устройства са известни измежду градинарите. Те се забиват в земята и стартират да излъчват трептения и звуци, които са неприятни за къртиците. Екологични са, защото употребяват слънчева сила и не се нуждаят от зареждане с електричество или акумулатори.

Апарати с трептения

Друг ефикасен способ за надзор на къртиците е устройство, което създава трептения. То предизвиква дискомфорт и принуждава животното да търси друго място за обитаване. Важно е да се означи, че успеваемостта на този вид апарати зависи от типа на почвата.

Звукови апарати

Звуковите апарати употребяват ниски честоти, които са неприятни за къртиците, само че нормално са безвредни и недоловими за човешкото ухо. Те не предизвикват физическа щета на животните и са едно от най-хуманните средства за прогонване на къртици и слепи кучета.
Избор на уреди срещу къртици
Изборът зависи от характерните условия във вашата градина. Например, в случай че разполагате с огромни площи, може да се наложи да употребявате няколко слънчеви устройства, с цел да осигурите по-голямо покритие. Също по този начин, е добре да се редуват разнообразни типове, с цел да се предотврати акомодацията на къртиците към съответния способ. При избора на уреди от е значимо да се вземат поради няколко фактора:

успеваемост – изберете апарат, който е потвърдено ефикасен за размерите на вашето пространство и за вида на вашата почва;

сигурност – уверете се, че уредът е задоволително безвреден и няма да навреди на децата или домашните ви любимци;

резистентност – предпочитайте уреди, които са устойчиви и издръжливи на разнообразни климатични условия;

цена – съобразете се с бюджета си, само че имайте поради, че е допустимо по-евтините разновидности да не са толкоз ефикасни или дълготрайни.

Използването на уреди против къртиците е един човечен и екологичен метод за отбрана на вашата градина. Въпреки че за някои от тях е належащо повече време, с цел да покажат цялостната си успеваемост, те са добра опция на обичайните способи за битка с вредителите. За да постигнете най-хубави резултати, е целесъобразно да комбинирате няколко метода и при потребност да се консултирате със експерти.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР